Ekonomi

På våren blir alla glada för skatteåterbäringen

Jag brukar inte tänka så mycket på skatteåterbäringen, men det är något som ligger många här i Sverige varmt om hjärtat. Det är nämligen så att dom flesta inte Sverige inte har besparingar och en skatteåterbäringen är ofta får fungera som den kommande semesterkassan.

Vissa har dessvärre oturen att behöva betala tillbaka pengar och det har hänt mig en gång efter jag sålt lite fonder men annars har jag bara fått tillbaka pengar på skatten.

Läste denna blogginlägg: Hur rik är svensken. Visste du att var fjärde svensk (26 %) har mindre än 50 000 kr totalt på sina sparkonton och ungefär var tionde person inte vet hur mycket pengar dom har. Gissningsvis borde många av dessa hamna i det första intervallet då också. Det är nog snarare så att var tredje person som har ett totalt sparande under 50 000 kr. Motsatsen att 9 % av befolkningen har 1 miljon på sina konton.

Om du nu får mycket pengar från skatteåterbäringen tycker jag att det är en god idé att äntligen komma igång med ett sparande. För indirekt har du sparat pengarna åt dig själv och därför ser jag ingen anledning till att slösa upp dom på strunt. Det är ju så att den som har pengar spar pengar, varför inte ha pengar på kontot för att kunna köpa den resan när priserna är låga för att slippa handla den när alla andra handlar den när priserna är höga?

Jag håller på och lär mig mer om ekonomi och det är väldigt intressant hur man faktiskt kan investera sina pengar än annat som innebär kläder och heminredning. Just det med gå runt med en Chanel och leka rik is not my cup of tea.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.