Ekonomi

Att börja spara pengar

 

Jag har börjat spara mer pengar, jag är verkligen inte en sådan person som bränner alla pengarna jag får in per månad och  jag anser att alla kan spara pengar trots låg inkomst. I denna bloggpost tänkte jag gå igenom lite tankar om ekonomi sajter och var man kan söka information överlag och vad jag tycker är bäst forum!

Böcker om ekonomi:

För ett tag sedan så kom jag i kontakt med denna Investeringsguiden så kommer du igång med ditt sparande en bok som jag ska ta och läsa och jag ska även läsa boken: Nätverka som även är skriven av Anna Svahn. Boken känns väldigt bra och aktuell!

Sidor på nätet om fonder:

Jag är har börjat spara mer aktivt i fonder på den senaste tiden och jag brukar byta erfarenheter en del med min pappa .Han har tryggat upp sig inför pension. Det är faktiskt ganska så skrämmande att man får så lite pengar när man blir äldre om man inte tar aktiva beslut när man är yngre inför pension. Vi har tid att ligga timmar framför Netflix men att ordna upp vår ekonomi det hinner vi inte?

Instagram aktie/sparsidor:

Jag följer en hel del ekonomi konton på Instagram som handlar om spara pengar och aktier. Jag är intresserad av ekonomi, speciellt passiv inkomst vilket jag utför på mina sajter jag äger. Spana in Spartjejen, Börshajen osv. Här är nästan alla anonyma dock, men man får se innehav osv!

Ekonomibloggar:

Det finns den del bra ekonomibloggar, men återigen, är det för mycket text gör att jag orkar inte läsa. Ser sajten ut komma från när internet kom då blir min bounce rate omedelbar. 

Rabattkodsidor:

Shoppa smartare är en sida med rabattkoder och spartips i vardagen!

Att söka senaste information är svårt:

Jag upplever det är roligare ta till sig ny information som är skriven på ett mer förenklat sätt och med bilder. Att endast läsa en lång text med information som inte ”talar till läsaren” får mig känna att jag läser på Wikipedia. Det tilltalande information bör inkludera några anekdoter, lite humor!

Senast uppdaterad xxxxxx:

Det är säkert bra information, men hur ny känns informationen om sidan ser gammal ut samt skriven: 2014-01-02?  Som sajtägare bör man gå igenom sin information och uppdatera den och ta bort gammal information. Gärna lägga in info: Senast uppdaterad xxxxxx.

Det är därför många författare ger ut samma bok flera gånger, för att det finns bra information och det tillkommit ny information. Varför uppfinna hjulet 2 gånger?

Faktum är att jag håller på att går igenom min blogg och fräschar upp innehållet och rensar bort onödigt innehåll. Numera anser jag att jag tillhandahåller bättre texter och mer välskrivet innehåll än när jag började blogga för många år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.