Bra tips

Mina bästa tips på skorengöring

Tänkte att idag ska jag berätta hur man rengör sina skor på bästa vis med grym skorengöring.

Ska man rengöra skor då görs det bäst med skorengöring att använda tvål och liknande kan försämra skon och är inte lika effektivt. Som ni ser nedan har jag köpt på mig ett lager av olika rengöringar för olika typ av sko. Detta är ett bra kit och såklart behöver man en borste att borsta med. Det som syns på bild är rengöringsskum, tvättsvamp, putsduk.

Jag brukar göra så här när jag rengör mina skor:

 • Borsta av med en borste smutsen, om det är mkt skit längs med sulan så rengör jag den med en tandborste
 • Därefter så rengör jag med skoschampo och låter det torka tills nästa dag
 • Sedan lägger jag på vårdande skovård därefter
 • Skor ska alltid torka i rumstemperatur för att inte torkas ut
 • För att ha tid med denna process är det bäst att äga många typer av skor så att man inte måste stanna hemma.
 • Rengöra många par samtidigt och göra det med några veckors mellanrum
 • Komplettera med borstning
 • Perfekt är att Skopust Shine sponge classic (en låda i plast med en inbyggd svamp) Vid utgången och på kontoret
 • Genom att ta hand om skorna så ökar man livslängden, att dom ser fina ut länge och att skinnet håller sig fräscht
 • En tumregel är att man bör låta skorna vila varannan dag för att fukt ska hinna torka. Detta växelvis användningen av skorna kommer göra att dom håller längre
 • Att tvätta skor i tvättmaskin är skodöden för skor!

  Jag drömmer om att ha en skogarderob med mängder av skor av alla dess slag 🙂

  Perfekt att ha pengarna där man kan se dom, i skor :)

  I år har jag ännu inte köpt hem några höstskinn skor och jag har redan flera par så jag klarar mig, men något fint ska jag såklart unna mig. Men vet inte riktigt vilken typ av sko jag är supen på ännu! Du kan byta ut till nya skosnören med.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.