Bra tips

Organisera bättre med rätt skoförvaring

Min lägenhet svämmar över av skor och saker och jag behöver ha bättre skoförvaring!

Mitt måtto är att så länge man har plats för nya inköp så är det berättigat, regeln som många modebloggare har ett nytt platt in och ett ut är ingen regel som jag har. Det man istället ska göra är att satsa på bra skoförvaring för frigöra mer utrymme. Har man en stor garderob eller utrymme man inte vanligtvis skulle använda sig av kan man hänga upp en garderobsstång och hänga upp sina stövlar där med skohängare.

skohängare

Kolla vad smart!

Finns det något mer irriterande när man ställer sina stövlar på skostället och skaften viker sig? Ibland om man har otur välter hela bunten dessutom. Skaften på stövlarna är försvaga helt enkelt och man borde haft stövelstöd.

Den vanligaste typen av skoförvaring är den typen man hänger på en dörr, den passar perfekt speciellt för den lilla lägenheten.

skoförvaring

Men även på små utrymmen kan man få upp lite skoförvaring, då är det perfekt med sådan utdragbara hyllor i tyg. Dessa kan man hänga lätt i garderoben och sedan få plats med alla sina mindre skor som ballerina skor.

tygskohylla

skoförvaring

Att skapa skoförvaring under en trapp är helt genialiskt!

Jag blev lite nyfiken om hur många par skor människor i snitt äger och det jag fann var att svenska kvinnor äger idag i snitt 15 par damskor, motsvarande siffra för männen är 9 par.  Svenska kvinnorna äger färre skor än de amerikanska som snittar hela 19 par damskor. Nu till frågan hur många par skor har jag så jag tog mig en räkning såg att jag hade 21 par skor här uppe varav 3 är finstövlar och då har jag ej räknat in sandaler och några par i källarn. Jag har inte så överdrivet mycket skor och jag har då inte köpt så mycket på senare tid då jag inte hittar skor som passar mina smala fötter. Den dagen jag hittar den ultimata butiken som har sådana skor, ojoj då kommer jag ha mycket skor 🙂

2 kommentarer

  • B B

    Jag sparar fina skokartonger och förvarar skorna i dem. Vips, så har jag fått en extra ”mur” i skogarderoben. De flesta skorna ställer jag på hyllorna och kastar dem efter säsongen. Sverige är ett u-land när det gäller mode och stil.

    • missjennie

      funkar med, men inte om man har samma märke på alla då vet man inte vilken kartong som har vad i sig tyvärr! Att kasta är onödigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *