Uncategorized

Contouring av ansikte

Att använda sig av tekniken: contouring av ansikte är super om du vill lyfta fram dina vackra drag. Nyligen så sminkade jag än vän med hjälp av den tekniken och hon blev så nöjd och ville nu få lite mer handfasta tips hur jag gjorde. Därför passar jag på och berätta hur du gör steg-för-steg- contouring av ansikte.

Contouring av ansikte

 • Du behöver en mörkare skugga som drar åt brungrå för skapa en ”äkta skugga”. Tekniken bygger på bygga skuggor för framhäva drag. Du kan ta vad du har hemma, ögonskugga, bronzer eller köpa hem en countouring skugga eller i kräm-format.
 • En ljus highlighter
 • En skimmrande highlighter
 • Rougne som passar din hudton

Så här gör du enklaste sättet:

 1. Sminka din hud i ganska så mörk foundation för att skapa kontrast. Under ögonen ut mot kinden lägger du ett större område med ljus highlighter och drar den utåt kanterna precis som på bilden ovan. Det är viktigt inte dra ner den för långt nedåt. 
 2. Ta en skugga och sug in kinderna och sminka en mörkare rand som du blendar ut med en borste!
 3. Lägg även skuggan underifrån av kindbenen runt hela ansiktet för göra käklinjen skarpare. Det gör att du ser mer ”smal” ut och ger illusionen av en mer skarp linje. Det är viktigt att lägga den så det ser ut som en skugga och inte en mask av felsminkning runt ansiktet, tänk mer underifrån med vinkel. Blenda! 
 4. Lägg lite ljust på pannan!
 5. Över countoringen på kinden så applicera en rouge och dra absolut inte in den för långt in mot näsan! Ett misstag många gör! Vi vill inte se ansträngda ut som om vi kom från gymmet hehe. 
 6. Över rougen lägg gärna lite skimrande highlighter.

Klart!

 

2 kommentarer

 • Maroe

  Intressant! Ej testat ha mörkare foundation till min contouring. Vet du vad det beror på att man skall använda mörkare? Tänker om det är utifrån någon särskilt tanke. Jag tänker neutral bas, mörkare contouring och därefter ljusare där man vill skapa skuggorna i kombination mot det mörka. ?

  • missjennie

   Det beror på att om du har en väldigt ljus foundation och har väldigt ljus hy blir det knappt ingen skillnad i färg mellan foundation och highlighter området under ögonen och nedåt. Och det enda som kommer synas av din contouring är mörkare skuggan under kindbenet.

   Du behöver dock inte oroa dig över detta då du är solbränd, därför du nog inte tänkt på detta:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.