Ekonomi

Låna pengar om man vill starta eget

Att starta eget företag utan eget kapital då är det inprincip omöjligt att få lån av någon storbank, det är något jag vet då vi i företaget har pratat med banken. En bank lånar ut först när dom kan se att ens verksamhet rullar och dom ser att det kan generera mer pengar om dom skulle låna ut. Det gör att många verksamheter aldrig kommer igång då det kan vara svårt att ha det startkapitalet som krävs och när du väl har det kanske någon annan gjort det man tänkt göra och när man själv drar igång så har man en uppförsbacke med alla konkurrenter.

Men det finns andra sätt att ta lån och det är att ta ett privatlån, nu vet jag att jag bloggat om lån tidigare, men jag tycker faktiskt att det borde vara lättare att kunna starta verksamhet här i Sverige. Allt kostar väldigt mycket och lån kan skilja sig otroligt mycket åt. Det kan även ta flera dagar att gå igenom alla låneföretag och tid är med pengar och på Loansmart.se kan man enkelt fylla i beloppet och välja tiden man vill betala av och jämföra kostnader. Bara för skoj kollade jag vad det skulle kosta med 100 000kr och det kunde skilja sig nästan 2000kr på ett år. Bra sajt om man vill jämföra lån, krediter och liknande.

Många lånar pengar för att klara av sin lyxkonsumtion och det är verkligen inte rätt väg att gå, det är därför väldigt bra att sajten upplyser det. Det finns vissa vägrar ta lån så bilen, företaget och  istället sparar dom som tokar för kunna lägga undan maximal varje månad och lever på existensminimum för lyxas få ihop pengarna till den saken dom sparar till. Missförstå mig rätt här, men vissa saker är inte värt uppoffra att man ska behöva ha tråkigt liv 1-2 år, bara för man sparar, när räntan inte är mer en ett par hundra månad. På den tiden kan man istället ha ett företag i rullning och tjäna pengar medan och därmed är man dumsnål..

Ernst har sitt egna vin, det hade jag bra gärna velat ha!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.