Spara pengar genom att låna pengar

Har ni hört det här uttrycket det är lättare tjäna pengar om man har pengar? Samma sak gäller faktiskt när det handlar om att spara pengar. En sak som man verkligen kan spara pengar på är när det gäller resor, ju längre tid du köper den i förväg desto lägre pris kan du komma åt.

Att ta ett lån och skuldsätta sig är många är rädda för, hamna i lånefällan. Men så länge man lånar till något vettig kan det vara en investering. Se bara på drömkappan som reas ut när våren som funkar perfekt till nästa säsong, tänk köpa den då för 60% off och ha den biten avklarad till nästa säsong. Men det blir ofta inte så att vi köper den jackan då på grund av att man kanske saknar likvida medel.

Vet inte om ni är som mig som älskar att resa? Det ultimata är att boka ungefär ett halvår innan och tyvärr som med alla bra idéer så slår dom ner som en blixt från himmelen. Men nej, du behöver spara pengar och behöver vänta och boka resan in till det sista. Detta har jag råkat ut för några år sedan när jag och en vän skulle boka Ibiza i god tid. Ni kan bara ana hur dyrare resan var när väl hennes skatteåterbäring kom ju juni jämfört mot om vi hade bokat när jag sade i April. Det hade vid det tillfället varit bättre om hon tagit ett fördelaktigt snabblån med låg ränta, än att betala samma rum senare tidpunkt för 1600kr mer. Då hon visste hon väntade stor summa pengar så hade det varit smart att låna resan och betalat några hundra än att få det På så vis kunde det faktiskt ha varit smart att låna pengar när man ändå visste att man får pengar inom kort.

För i tiden fick man alltid gå till banken för att få låna pengar, men nu görs det enkelt med bankid är internet och det går låna till allt nu förtiden. Nu är det inte så att jag uppmuntrar till oseriöst lånade för lyxkonsumtion utan snarare att det kan finnas tillfällen där det faktiskt lönar sig, som med denna resa.

ananas

Att starta en webbshop exempelvis behöver inte vara en dyr historia och idag kan man få låna upp till 100 000 med en knapptryckning hos Pengaro som listar och jämför företagen kan man lätt hitta lägsta pris och ränt. När pengarna väl ska vara tillbaka betalda kan du om du ha tur sitta på en vinstdrivande tickande e-handelsbutik och sälja för tusentals kronor varje dag. Mer pengar än du kunnat tjäna på vara anställd. Tror inte man skulle se tillbaka på det lånet som något dåligt och åter igen så man kan tjäna pengar på att ha pengar. Money is KiNG!
Självklart det behövs en bra produkt, kunskap i e-handel för annars kommer man inte så långt på med pengarna om man ska behöva betala någon att göra svåra saker åt en.
Tänk på Ida som äger Rapunzel of Sweden, hon ville låna vad var det 50 000kr för komma igång med sin verksamhet. Nu fick hon inte det lånet av sin bank. Nu omsätter det företaget miljoner och är internationellt. Det är coolt!

Lämna ett svar

Missjennie på Facebook

Följ gärna Missjennie.se på Facebook


This will close in 100 seconds