Komplext hur vitaminer ska tas

Jag har ägnat ganska många timmar att för att läsa mig hur vitaminer funkar och hur dom ska tas.

Vet inte om ni äter mycket vitaminer? men det är många som säger att vitaminer är onödiga och att dom inte äter några.  Egentligen så ska en bra kost göra att vi inte behöver tillskott, men hur många äter sina 500gram grönt om dagen?

Det kostar en hel del med vitaminer också och faktum är att många du äter ger ingen nytta för du vet inte hur du ska äta dom. Till exempel om du äter mat så kan du få mindre järn upptag av maten om du dricker svart te direkt efter. Om det är din vana kan det vara så att det du inte äter är tillräckligt.  Har vi inte tillräckligt med järn i våra kroppar tas reserver från våra hår och vi kan bli tunnhåriga

Men som kisel till exempel, den vitaminen tas sämre upp om du tar det i samband med kolhydratrik kost, det är inget jag visste om innan jag googlade detta.

Har du förresten gjort en analys av ditt blod? Det har jag gjort och inne på 117 117 mina vårdkontakter kan jag se exakt vilka resultat jag fått. Dom är ganska så bra, lite över mitten på alla så jag har inga brister.

Just brist på B12 kan göra att vi blir deprimerade och brist på D-vitamin vi från från sol göra oss nedstämda. Är vi nedstämda kan vi bli tunnhåriga. Visst är detta komplext?  Jag har håller på forska lite djupare inom hur vi håller oss unga länge, min kosthållning är inte perfekt men tanke på mina provresultat så är det ändå bra, jag är nöjd. Bra gener!
Men jag frågar mig själv, var är det perfekta resultatet?

Jag skulle vilja ha en shot specialanpassat för mina behov så att jag uppnår ideal på värden i min kropp. Vad spännande detta ämne är! Jag vill verkligen undvika onödigt förfall…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.