Träning

Träning, återhämtning och kosttillskott

Träning är ett bra sätt att förbättra den fysiska hälsan, men det kan också ha en positiv inverkan på den mentala hälsan. Träning har visat sig minska risken för depression och ångest, samt öka självkänslan och humöret. Det ökar också nivåerna av endorfiner (kroppens naturliga må-bra kemikalier) och andra hormoner som främjar avslappning.

Men träning är inte bara bra för kroppen – det är bra för hjärnan också. Studier visar att personer som tränar regelbundet löper mindre risk att utveckla Alzheimers sjukdom eller demens i hög ålder än de som inte tränar alls.

Träning kan dock vara tufft, speciellt när du börjar – det kan vara svårt att veta vilka övningar som är bäst för dig, hur mycket du bör göra varje dag och hur ofta du

 

Fördelarna med träning är väl dokumenterade

Det förbättrar hjärtat och lungorna, det stärker immunförsvaret och det kan hjälpa till med viktminskning. Det finns dock en nackdel med träning: det kan göra dig öm i flera dagar efter. Ömheten kommer från mikro revor i muskelfibrer som utvecklas när du gör något nytt eller ökar din intensitet för snabbt.

Det finns många kosttillskott på marknaden som påstår sig hjälpa till med återhämtning under träning, men det finns inte tillräckligt med forskning för att stödja dessa påståenden. En studie fann att att ta kosttillskott före eller efter träning inte förbättrar prestationsförmågan bättre än att bara ta dem innan du tränar.

Det finns många kosttillskott som är tillgängliga för att hjälpa människor att återhämta sig från träning eller för att förbättra prestationsförmågan på gymmet. Proteinpulver är ett av dessa kosttillskott som har blivit allt mer populärt de senaste åren.

Det kan vara svårt att veta vilka kosttillskott du ska ta vid träning

Kosttillskott kan hittas i form av piller, pulver, vätskor med mera. De är avsedda att förse kroppen med näringsämnen som den kanske inte får från maten. Kosttillskott används av en mängd olika skäl, inklusive viktminskning, muskeluppbyggnad och allmän hälsa.

Kosttillskott är ett bra sätt att öka din hälsa men alla kosttillskott är inte skapade lika.

Här är en lista över de mest populära kosttillskotten under 2018:

  • Vitamin C: Hjälper till att förebygga förkylningar och influensa genom att stärka ditt immunförsvar.
  • Protein: Bygger upp muskelmassa samt hjälper till med viktminskningsmål.
  • Omega 3

Omega 3 är en typ av fleromättad fettsyra som är bra för hjärtat, lederna och hjärnan.Det är viktigt att notera att Omega 3-tillskott inte är detsamma som fiskolja. Fiskolja innehåller omega 3 medan kosttillskott innehåller koncentrat av omega 3. En populär Omega 3 är: SOLID Nutrition Omega-3

Tillskottsbolaget är ett svenskt företag som säljer kosttillskott.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *