Uncategorized

Klarade provet

Vill man börja med tandställning är det viktigt att tänderna är redo. Så igår var en bra dag för mig, då klarade jag karies provet på Aqua dental. Så äntligen får jag min tandställning som jag arbetat hårt för att få sätta in ett par månader.

Man får inte ha Karies om man vill sätta in en tandställning

Det är nämligen så att ska man ha tandställning får man inte ha en enda tandficka. Jag hade ingen aning vad det var för något och jag hade 8st! Dock rörde det sig om mini små,  men om jag hade haft dessa och fortsatt bli värre så hade det leda till tandlossning.

Varför jag bytte till privat tandläkare

Jag gått hos folktandvården i hela mitt liv och trott jag gjort allt jag borstat tänderna rätt. Men det visade sig tydligt att deras tandhygienister har slarvat.

Jag har därför bytt till privat tandläkare, nämligen Aqua dental

Numera får jag lång tid, runt en timme hos en tandhygienist som utför en utförlig  tandrensning. Om tiden räcker till så får man boka en ny tid för uppföljning.

När jag gick hos Folktandvården så visade det sig att jag inte ens borstade tänderna rätt. Så jag fick betala för få en tandborstnings-skola mig om 45 graders vinkel, borsta på sidor av tänderna, på dom, kanten, test med röd karies test.

Kort om karies

Karies är sånt som legat på tänderna mer än 24 h. Det tog mig 3-4 tandhygienist besök men nu är allt bra! Tur att högkostnadsskydd gick in på dom två sista besöken! Det är viktigt  att ta hand om tänderna.

Jag kommer ha tandställning på undertänderna och jag ska ha en vit i porslin tror jag.

Nu får jag vänta in när jag får börja med tandställningen.Trots all extra kostnader så är jag  väldigt glad över att jag faktiskt kom på iden med tandställning. För då fick jag reda på att jag borstade tänderna fel.

 

(1) Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.