Uncategorized

Infraröd Bastu är grymt som passivträning

Jag är sugen på att börja basta Infraröd bastu då man förbränner hela 600 kalorier på endast 30 minuter. Det är mer än 1 timme stenhård träning gör.

Tyvärr är det få gym/spa som erbjuder infraröd bastu. Men det verkar hur bra som helst. Jag skulle gärna vilja börja basta en gång i veckan asp. Jag tror att infraröd bastu kommer bli det nya framöver.

Fördelar med att basta infraröd bastu

 1.  Infraröd bastu förbättrar immunförsvaret.
 2. Infraröd bastu förbättrar Hjärt-och kärlverksamheten.Hjärtfrekvens och blodcirkulation ökar genom användning av infraröd bastu.
 3. Du förbränner fett och kalorier i en infraröd bastu. Ett 30 min. bastubad är som att springa 10 km och mätningar visar att man förbränner upp till 600 kalorier i kroppen under denna tiden!
  En infraröd bastu kan med andra ord ses som passiv träning fast du vilar. Medans du sitter i en infraröd bastu jobbar kroppen hårt. Det är passivträning , NASA har forskat träning att det är  idealisk för astronauter för att hålla sig i form på vid rymdfärder.
 4. Infraröd bastu tar bort tungmetaller ur kroppen. 
 5.  Infraröd bastu ger ökad fettförbränning och viktminskning, celluliter minskas och fetthalt går ner! 
 6.  Du får bättre hud med infraröd bastu. 
 7. Infraröd bastu lindrar kronisk smärta och fibromyalgi.
  Temperaturen i en infraröd bastu är bara 55-60 C° men upplevs mycket varmare av kroppen. När cirkulationen ökar i kroppen så absorberar kroppen den behagliga FIR strålningen, vilket har bevisats lindra kronisk smärta, artrit, ryggvärk, fibromyalgi, bursit, mm
 8. Djup utrensning och Detox sker med andra ord i en Infraröd bastu!
  Sammantaget kan man säga att en riktig detox sker med infraröd bastu och man blir piggare och lättare i  humör. Infraröd bastu används till och med för drogrehabilitering i vissa länder då det rensar ut så effektivt! Fördelen är då att man får ut toxinerna men man har väldigt lite återfall i anslutning med sin utrensning av droger. Man har även rapporterat bättre sömn vid användande av infraröd bastu.”
 9. Infraröd bastu bad möjliggör avslappning

Minskar depression då man vid svettning rensar ut emotioner ur kroppen och möjliggöra en plats för människor att varva ner och koppla av.

Det verkar onekligen positivt att bada bastu i en infraröd bastu! Faktum är att jag har spanat in olika bastuleverantörer och det lönar sig på sikt att köpa sin egna bastu för att det är väldigt dyrt att gå och basta infraröd bastu, runt 600 kronor för en timme på Stureplan. Köper du en mindre hytt och går 2 gånger veckan är den avbetald inom 3 år. Synd att jag saknar utrymme just nu för en sådan bastu! Min förening har ingen spa/gym i källaren dessvärre annars hade dom kanske kunnat köpt in en bastu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *