Hur får man lönen att räcka länge

Har du funderat på hur du kan få lönen att räcka länge? Du har säkert upplevt hur det känns som om vissa vänners lön aldrig tar slut och det blir över till sparande. Medan din egna lön tar slut nästan direkt. Det kan verkligen kännas orättvist och i detta blogginlägg tänkte jag tips på hur du kan vända din ekonomi till det bättre!

 

Vad kan det beror på då att två personer med samma lön får mer “pengar” leva för än den andra?

Personligen så är jag ganska så intresserad av privatekonomi och jag vet varför det kan bero på att lönen försvinner lika fort som den kommer. Givetvis kan det beror på dåliga vanor som att gå ut och vara en kung i baren eller att man prioriterar att spendera först innan man betalar dom fasta kostnaderna som hyra vara orsakerna till en dålig ekonomi. Men det kan även bero på enklare saker som att man totalt saknar en budget och har mycket kreditkortsskulder, haft en högre lön förut, eller inne i en dålig vana att göra dåliga beslut.

 

Tyvärr så är människors privatekonomi något som är ganska så privat skulle jag säga. Ofta så vet vi vad våra vänner får i lön, men vi vet inte hur dom spenderas. Skulle man till att jämföra 5 personer med samma lön, så skulle det i princip kunna vara ett race om vem som bränner pengarna först.

Men vad går den största delen av vår inkomst till egentligen? 

Generellt sett, så går största delen av de flestas inkomst till vårt boende och fasta kostnader såsom: mobil, räntekostnader, amorteringar osv. I snitt så lägger vi runt cirka 30 % lönen enbart på boendekostnader. Boendekostnaderna är ofta svåra sänka om man inte väljer flytta till billigare boende, blir sambos,  eller sänker räntan eller ökar sin inkomst mm.

Hemligheten ligger i dom fasta kostnaderna, vad kommer in och vad går ut!

Så här kan du sänka dina lånekostnader 

Till och från så ringer det kredithandläggare till mig och vill se över mina lån (just nu har jag inga smålån) har då sagt nej till och upplever det störande att dom ringer mig på min fritid. 

Jag kan nämligen själv Jämföra lån med Top5Credits.com.

Då skulle jag sänka mina lånekostnader skulle jag sänka den totala fasta månadskostnaden och få mer att leva för. Tänk att låna pengar för att lösa Små krediter kan vara så smart. Det skulle vända på myntet! Nu äger jag mina fasta kostnader och kommer ut fällan med dålig ekonomi och när jag gjort det bästa av min situation med min ekonomi kan livet bara bli bättre. Att istället välja att vara passiv och bara låta det rulla på som vanligt gör att du bränner pengar som du hade kunnat gjort roligare saker för. Vad tycker du är kul? Jag tycker om att resa och gå ut och äta!

Nu kanske du tänker att du kanske inte har några lån, men det är så att dom flesta har lån, det kan vara Ellos kredit, Klarna, Hm, Elgiganten osv som har aviavgift 39 kr månad och hög ränta. Se bara exempelvis på 5 små lån 39 * 5 = 195 kr i kostnader varje månad. Ett tips är att försöka samla lånen till ett samlingslån och få bättre villkor, eller åtminstone ta e-faktura. 


Trots att man gör sitt bästa rensa upp sin dåliga ekonomi för att få lönen att räcka kan man ibland behöva ta ett snabblån och det går givetvis jämföra så jämföra snabblån här. Tex är det inte roligt få en onödig inkassofaktura som i sig är dyrare än avgifterna med ett snabblån som numera är väldigt låga om man lånar under 30 dagar!

Har man seriösa problem med sin ekonomi kan bör du veta att du har tillgång i din kommun att få hjälp med din privatekonomi. Tyvärr får vi för liten utbildning ekonomi i skolan och jag har sett alltför många testa ta lån och förstöra sin kreditvärdighet genom ta för många Uc kontroll så du vill jämföra lån utan UC så slipper du bli påverkad i framtiden när du vill låna till bil och boende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.