Inredning

Hur du enkelt köper hem rätt soffa som passar ditt hem bäst

Funderar du på att köpa din nästa soffa online men vill vara säker på att du slipper göra din största retur någonsin? En soffa är ju liksom nästan lika stor som elefant, så bör du läsa detta blogginlägg där jag ger enkla tips för att du ska få en perfekt måttad soffa med en sittkomfort lika bra som om du fysiskt hade provat ut soffan i butik, för ska du handla en soffa online så är kunskap om soffor A och O.

I regel så ska storleken på soffan ska motsvara två tredjedelar av väggen bakom. Det hjälper dig att få en bra balans hur du bäst möblerar ett vardagsrum.

Det är en del att tänka på för inreda sitt vardagsrum som ett inredningsmagasin. Har du ditt vardagsrum mest för att ligga och slappa i soffan och äta snacks så kan det vara fördel om du väljer en möbelklädsel som tål att du eventuellt torkar av fläckar på den. Vissa älskar lägre soffor, men som äldre kan det vara svårt att ta sig upp från sådana soffor, höga bakåtlutade soffor kan för korta människor nästan sluka dig hel när du försöker resa dig upp.

Ta hjälp av en soffguide

Att köpa en ny soffa är mycket som att köpa en ny bil. Det finns massor av olika stilar, alternativ, märken, typer och funktioner. Det kan vara överväldigande, och därför kan jag varmt rekommendera möbelbutiken Trendrum dom har en grymt bra soffguide som har  lärt mig mer om soffor dess konstruktion, materialval, hållbarhet osv än jag någonsin kunnat tidigare. En av det vanligaste felen att man köper en för stor soffa, men det du kan ha tex ha en 3 sitts soffa fast en mindre variant av den, heller för liten soffa än en som fyller upp hela rummet.

Ett väldigt bra tips är att använda sig av maskeringstejp och motta upp soffan på golvet där du tänkt att den ska så, du vet du ungefär hur det kommer bli.

En soffa skulle jag säga är vardagsrummets huvudpunkt, dit är alltid målet man går, därefter är det tv:n och snacksen.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.