Hälsa

Ingefära & citron mot förkylning

Igår bröt en förkylning ut och jag kände mig allmänt mycket hängning då jag jobbat ihjäl mig igår. Skapade en stor brygd med riven ingefära och massa citron att ha i kylen som jag ihop kokade på plattan!

När man dricker den känner man hur det bränner och känns nyttigt, tyvärr så sov jag dåligt hela natten då kroppen vaknade till liv så ta det inte mot kvällen!

”Ingefärans bra egenskaper

  • Immunförsvaret

    Ett starkt immunförsvar är avgörande för om du vill undvika sjukdomar. Ingefära bidrar till att stärka ditt immunförsvar genom att ta bort skadliga gifter från din kropp som bryter ner immunförsvaret.

  • Anti-inflammatorisk

    Ingefära innehåller anti-inflammatoriska medel som bidrar till att lindra svullnad och smärta på grund av t.ex. artrit. Lägg till ingefära i din diet så kommer det på sikt att bidra till att förhindra återkomsten av smärta och svullnad.

  • Matsmältningssystemet

    Ingefära har under många århundraden använts för att lindra matsmältningsbesvär såsom gas, kramper, halsbränna, illamående och diarré. Detta beror på de gingeroler som bidrar till att producera fler magsafter och att bryta ner maten i tarmkanalen. Den värmande effekten av ingefära kan bidra till att förbättra cirkulationen, vilket också är bra för matsmältningssystemet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.