Gröna härliga växter för en bättre arbetsmiljö

Samarbete med: Juliusberg

Jag har investerat i en krukväst till hemmet och gjort ett eget stilben med några ting. Blommor och växter ger verkligen en mer ombonad känsla tycker jag. Visst blev det fint?

Nu när jag äntligen har lite nytt grönt här hemma så känns det som om någon faktiskt bor här på heltid. För det är trots allt så att växter kräver en viss del underhåll och ett hem med levande växter påvisar att det är någon som är där och vattnar åtminstone.

Tidigare har man trott att växter förbättrar inomhus miljön avsevärt, men enligt en artikel i Illustrerad vetenskap kan man läsa att forskarna säger att det inte är så förbättrande som man trott. Däremot ger det en rogivande känsla och viss renande effekt på miljön.

Gröna växter gör att det känns mer ombonat

Gröna levande växter ger verkligen den extra ombonade känslan och speciellt i kontorsmiljöer som ofta kan kännas så kala och tråkiga. Många väljer bort levande växter för att det är lättare att sköta och kanske mer billigt?

Växtvägg utnyttjar väggytan

Däremot vill man ha en enkelt snygg lösning med växter för kontoret så kan investera i en växtvägg och använda oanvänd väggyta och få in lite grönt. En växtvägg är verkligen snygg inredningsdetalj och det känns påkostat. Jag vet att min tandläkare Aqua Dental har en växtvägg i city i Stockholm och det är riktigt snyggt tillsammans med brunt inredning. Här kan du finna växtväggar från Juliusberg

Bildkälla:  växtväggar från Juliusberg.se

Utöver att det är snyggt och praktiskt, så ger växtväggar även en ljuddämpande effekt och en mer urban känsla i city. Numera kan man hyra in skötselservice av växterna så att skötseln blir gjort på rätt sätt.

Jag kommer fortsätta köpa hem lite mer växter och finare krukor för få mer hemtrevligt här hemma och även kanske blanda in något träslag som en snygg brun rotting möbel eller så. Vi inreder med mer grönt än någonsin just nu!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.