Inredning

Enkel homestage

Är du en som mig som brukar kika på lägenheter som är ute för försäljning för att du tycker är roligt drömma sig bort och se hur människor inreder. 

Många gånger så kanske det är så att man inte är i köptagen, men att man vill lära känna sin stil för komma underfund med hur ens kommande drömboende ska se ut. Dock så kan det ju bli så att man råkar köpa ett boende när man är igång och fönstershoppar. Har man väl köpt en ny lägenhet, så behöver få sin egna såld och då är det viktigt att inte gå med förlust. Så därför kommer det några DIY tips på Homestage från mig!

Homestage eller inte?

Att köpa en professionell Homestaging av lägenheten kan kosta en hel del, men det kan i sin tur trissa upp priset en hel del och en företag garanterar till och med att priset går upp.

Men om du ett öga för inredning, så bör du göra din egna homestaging av din lägenhet. Det går att fräscha upp den med enkla medel och du kan till och med hyra inredning om du inte vill köpa inför fotograferingen. Ett annat alternativ är att låna av en vän eller köpa lite ny inredning som du kan ta med dig.


Ljusa och väggar säljer

Har du en lägenhet med väggar med färg är bra att måla om väggarna till just igen. Att måla väggarna ljusa är ett standard knep för att få små utrymmen att se ljusare och större ut. Bor du i Stockholm kan du hitta målare här: målarenstockholm.se

Minimalistisk

Rensa bort så mycket du kan, allt personliga foton överdriven belamring av saker ska bort. Diskbänken ska vara i princip tom. Den klassiska brickan bakom blandaren i köket ska fram, vet inte varför den ofta används.

Enhetliga färger

Röd tråd, viktigt att väljer i varje rum som går igenom inredningen. 

Balkonen

Har du en balkong, fram med en pläd av fuskpäls på stolarna och några krukor med växter!

Toaletten

Här ska alltid en liten växt i glasbehållare stå och glöm inte att investera i fina tvål och toalettborsthållare.

Gröna växter och sköna blommor

Gröna och sköna växter och blommande krukväxter ger liv och kraft i hemmet.

Belysning

En stor del av inredningen handlar om att ha rätt belysning. Byt ut och placera om belysningen, och rummet blir som nytt. Textilier, såsom prydnads kuddar och filtar lyfter ett hem.

Byt ut mattor 

En rätt matta kan lyfta ett helt rum och har du ett mindre vackert golv så lägg fokus på mattan. Viktigt är att välja en så pass stor matta under soffan att eventuella fåtöljer kan stå på den.

Öppna upp fönstret med rätt gardiner 

Placera din gardiner högt upp och utanför fönstrets karm för att bredda fönstret.

Det finns givetvis mer tips att ta till men här några klassiker att utgå ifrån!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *