Karriär

Förbereder mig inför jobbstart

Denna sommar har gått fort trots att jag varit mestadels ledig hela juli och augusti, och jag måste säga att det är ganska lagomt vara ledig två hela månader för då börjar man nästan sakna rutiner lite.

Idag var jag och fixade både håret och naglarna på salong inför jobbstart den 1 september. Det är en del kvar att ordna med, men jag har hittat en VA-assistent som ska hjälpa mig under höga toppar med arbete. Det är bara att inse att det är för mycket att klara av själv och jag vill faktiskt inte arbeta för mycket.

Här är några bra tips för att smidigt komma tillbaka till jobbet efter semestern:

 1. Planera din återkomst: Innan du går på semester, se till att planera din återkomst. Skriv en lista över uppgifter och projekt du behöver ta itu med för att du ska känna dig organiserad och redo när du kommer tillbaka.
 2. Kom tillbaka i tid: Försök att komma tillbaka från semestern en dag innan du börjar jobba. Det ger dig tid att komma ikapp med e-post och förbereda dig mentalt för att återgå till arbete.
 3. Prioritera och bryt ner uppgifter: Dela upp dina arbetsuppgifter i mindre delar och prioritera dem. På så sätt känns det mindre överväldigande när du börjar jobba igen.
 4. Skapa en lugn start: Börja inte med att kasta dig in i de mest hektiska uppgifterna. Använd de första dagarna till att svara på e-post, uppdatera dig om projekt och återfå känslan för arbetsflödet.
 5. Stegvis arbetsbelastning: Öka gradvis arbetsbelastningen under dina första veckor tillbaka. Det hjälper dig att undvika överansträngning och stress.
 6. Återknyt kontakter: Ta dig tid att prata med kollegor och höra om vad som har hänt medan du var borta. Det skapar en bra arbetsmiljö och hjälper dig att komma in i arbetsflödet igen.
 7. Fokusera på hälsa och välbefinnande: Kom ihåg att återgå till arbete inte bara handlar om att vara produktiv. Se till att fortsätta ta hand om din fysiska och mentala hälsa genom att hålla fast vid hälsosamma vanor.
 8. Skapa en lugn arbetsmiljö: Ordna din arbetsplats på ett sätt som hjälper dig att känna dig avslappnad och fokuserad. En ren och organiserad arbetsmiljö kan bidra till ökad produktivitet.
 9. Sätt upp mål: Definiera tydliga mål för dina första veckor tillbaka. Det ger dig något att arbeta mot och hjälper dig att mäta din framsteg.
 10. Tillåt dig själv att anpassa dig: Kom ihåg att det tar tid att återvända till arbetsrutinerna. Var tålmodig med dig själv och ge dig själv tillstånd att anpassa dig gradvis.
 11. Shoppa höstkläder för att känna sig fräsch och redo att börja jobba efter semestern är en bra idé. Här är några tips på vad du kan tänka på när du shoppar:

Själv så skulle jag behöva en väska som rymmer en Mac, sen en hel del kläder, så följ min blogg ska du få se vad jag shoppar 🙂

Genom att följa dessa tips kan du göra övergången från semester till arbete mycket smidigare och mer produktiv. Lycka till med din återkomst till jobbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *