Ekonomi

Det är utgifterna som gör dig fattig

Samarbete med lånakuten.nu

Jag har blivit väldigt intresserad av hållbarhet eller som jag säger det, köpa kvalité som man kan ha en längre tid och jag slösar helst inte pengar hela tiden bara för att. Här finns det bra spartips du kan använda dig av.

Faktum är att jag verkligen är en sådan bloggare som verkligen provar alla goodiebags jag fått och ger alla produkterna en chans. Detta har resulterat i många nya favoriter men även väldigt stora besparingar måste jag säga.

Minimera på utgifterna 

Jag försöker leva så att jag slösar så lite som möjligt på utgifter på onödiga saker för att det är mer ekonomiskt. Det går verkligen att spara in väldigt mycket pengar om man tänker efter.

Handla saker på lågsäsong 

Just nu är det lågsäsong på resor och resorna är otroligt billiga. Det är nu man borde handla sig en resa för att resa är något man definitivt kommer vilja göra i sommar. Faktum är att resor är något jag kan tänka mig låna pengar från Lånakuten.nu fär något jag kan tänka mig att göra för kommer göra att jag sparar pengar.

Investera och tjäna mer

Just nu håller jag på att spara pengar till en kommande webbshop och det kommer att kosta mig ganska så mycket. Jag funderar på att ta ett lån för att kunna göra större inköp. Det är en giver affärside och jag har redan en sida som driver bra med trafik sedan flera år tillbaka. Just nu håller jag och köper hem prover och jämför leverantörer som mailat in förfrågan om att få samarbeta på min hemsida som ska bli min webbshop.

Det är bra ha vissa lån

Dom som inte kan något om ekonomi tror att det viktigaste är att vara skuldfri. Om dom vann 10 000 miljoner hade dom lagt in hela summan i en bostad.

Men om jag hade vunnit 10 000 miljoner hade jag sett över vilka lån jag kan få ta.

Istället för köpa endast en bostad hade jag köpt 2 stycken mindre bostäder och hyrt ut ena. Inkomsten för hyra hade troligtvis täkt räntekostnaderna och inkomsterna hade genererat mer än om jag ägt endast en bostad och när jag väl skulle sälja mina 2 bostäder skulle jag ha 2 gånger värde ökning plus 1 passiva inkomster för jag hyrt ut under tiden bostäder.

Personen som köpt en bostad hade säkert fått en del på sälja sitt hus, men där hade pengarna varit bundna i bostaden.  Förstår du hur jag tänker?

Ekonomisk oberoende 

Jag drömmer om att bli ekonomisk oberoende, det kräver en hel del sparande och flera stabila inkomstkällor. En god kreditvärdighet för kunna ta lån för skapa fler inkomster. Jag vill gärna på sikt investera i ett hus och i ett Attefallshus.

Visst är det intressant att man kan se lån som något positivt istället för något negativt. Det är nämligen inte det om man vet vad man gör och kalkylerar och ser över räntor och så vidare. Handlar jag en resa nu och sparar 50 % och betalar den, lånet är på 6 månader är det troligt att lånekostnaderna är lägre än betala fullpris i Juli. Intressant!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *