Inredning

Inred och få små utrymmen kännas större

Inredning för 2020 handlar om en hel ny nivå av lyx. Med hjälpa av färg, detaljer och material från årets trender så kan du inreda för ett mer rofyllt hem med välbefinnande i fokus. 

Inred efter din livsstil

Tal om trender, faktum är att när man pratar trender nu, så pratar man mindre om vilka produkter som är inne och mer om vilken livsstil vi längtar efter. Hur vill vi må i våra hem, vill vi ha lugn, kreativitet, spännande osv. Hållbarhet och mjuka former är den röda tråden när vi inreder.

 

Vilken typ av inredningsstil du ska inreda ditt hem bör i första hand anpassas efter vilken typ av lägenhet eller hus man inreder. Inreder man exempelvis en lägenhet som är av funkisstil, så kanske inte sekelskifte-stilen med lister i taket fungerar lika bra då det är lågt till tak. Det kommer tyvärr aldrig se bra ut med en mastig kristallkrona där.

Inreder du ett hus vid stranden så passar ofta New England stilen bra jämfört med att inreda super trendigt. Det är verkligen viktigt att få inredningen att passa med hemmet själ och inte inreda enbart efter vad som är trendigt just nu. Detta är tyvärr något jag ofta upplever att många gör fel.

Compact living i storstaden

Bor man i storstaden så bor man ofta på mindre utrymmen och man kan få behöva tänka på compact living och försöka få utrymmet man har att framstå större. Man kan helt enkelt inte köpa hem för stora möbler och måla alla väggarna mörka. Men finns några bra tips och tricks att ta till när man inreder mindre rum samtidigt som man inkluderar de senaste inredningstrenderna för 2020.


Minimalistisk

Minimalistiskt är vägen att gå enligt mig, bort med plotter och massor av onödiga saker. Införskaffa dig gott om förvaring bakom stängda dörrar och lägg mer fokus på konst och väggar. Inred gärna hemmet i ljusa färger och investera i konst, tapeter, kuddar i färg då dessa är lättare att byta vid olika säsonger på året.

 

Låt ljuset komma in

Om ditt vardagsrum är trångt och rörigt så är det sista du vill göra att spendera tid där inne. Det vill säga om du inte lurar ditt öga att tro att utrymmet är större än det faktiskt är. Låt ljuset komma in och undvik att hänga tunga gardiner framför fönstret, häng dom med fördel lite utanför fönster ramarna. Även om du inte har stora fönster och massor av solljus, välj ljusare nyanser för att maximera ljuset du har. En stor spegel gör små utrymmen att dom känns större.

Häng din konst strategiskt i hemmet

Häng upp dina konstverk för att lura ögat och utvidga eller förstärka rummets faktiska höjd. En tavelvägg kan kännas för stort för ett litet utrymme, men det kan faktiskt få rummet att kännas större om den sträcker sig ända upp till taket. 

Häng en stol i taket

Gungstolar är super roliga och är trendigt just nu. Faktum är att de inte bara kan vara en livräddare i ett litet vardagsrum eller sovrum. Du kan lägga till sittplatser utan att ta upp massor av golvyta, som med en traditionell fåtölj. Väldigt harmoniska att sitta i med!

 

Inred med belysning

Vill du ta lite glam utan att se för prålig ut? Lägg i minimala mässings accenter, som ett soffbord i metallram och iögonfallande metall belysning. Ett vardagsrum bör ha runt 5-10 olika ljuskällor för att bli mer mysigt.

Att hänga poster med träramar är trendigt, bildkälla: photowall.se

Häng modern konst

Vägg konst är ett utmärkt sätt att lägga till ett stort uttalande i ett minimalistiskt vardagsrum. Det tar inte upp något utrymme, men det kan verkligen förvandla estetiken. Använd ett abstrakt fotografi.

Ta vara på outnyttjad utrymme

Har du ett långt fönster, bygg en bänk att sitta framför. Bygg en vägghylla och få mer möjlighet till förvaring. Här kan du äntligen få visa upp din boksamling och få in mer färg i rummet, visst är böcker vackra att se på? Vem vet du kanske blir sugen att äntligen ta tag i och läsa dom. Häng även din tv på väggen för att frigöra mer yta från golvet.

Fototapeter från: photowall.se

Inredningstrender 2020

  • Det är inne att inreda väggarna med blommor.
  • Badrum är ett utmärkt ställe att experimentera och ha kul med färg, material och / eller tapeter.
  • Jordnära färger och toner. …
  • Valv och bågformer tar plats. …
  • Hållbart och blandning av klassiker och vintagemöbler. …
  • Lekfullt och eklektiskt, med 70- och 80-tal.
  • Manchestern på möbler och kuddar.

Jag vill tipsa om en butik som heter https://www.photowall.se/ som säljer tavlor, fototapeter, tapeter med mera i dom senaste trenderna. Personligen tycker jag det är riktigt snyggt att inreda en vägg med en tapet med av en bokhylla. Eller varför inte en vägg av cement fast på tapet, hur smart?

Sammanfattningsvis kan man säga att 2020 års inredningstrender är hållbarhet, naturliga material och hantverk är i fokus det kommande året.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *