Hälsa

En bok med den nya vetenskapen hur tarmbakterierna stärker din hjärna

Jag var på ett väldigt intressant event nyligen där jag köpte en bok med det samma, den heter Kimichi och Kombucha -Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna. Den är skrivern av Soki Choi!

Fakta:

Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi……….

Jag är väldigt intresserad av sådant här utan att börjat studera det, här fick jag nu färska studier från vetenskapen som Soki samlat ihop under ett år och sammanställt. Det är nämligen så att det finns information som vi människor inte får ta del av på ett sådant sätt att vi kan utöva det i praktiken, ni kanske vet hur läkemedelsindustrin tjänar på att vi är sjuka och håller undan viss information till oss som kan göra oss mer friska i längden. Eller så är det så att det är information som finns men som dröjer många år tills allmänheten får veta. Nu är jag inte heller expert på detta område men jag har sett div dokumentärer om det här.

Det intressanta är att medellivslängden i tror det var Kina, Japan, det står i boken är mycket längre än i Sverige och dom äter en med bakteriell kost. Man kan leva 10 år längre med en bra kost. Eller det här, vissa sjukdomar som alzheimers kan bromsas med över 20% med denna kost.

Jag fick min bok signerad med, så fint. Soki kan tala, skriva tänka samtidigt, hon är väldigt begåvad. Det ska bli väldigt intressant att läsa denna bok och jag kommer blogga om det igen när jag läst klart den och provat lite mat. Saken är den att man kanske tror att man mår bra, man kanske inte är sjuk, man är frisk. MEN man kan må mycket bättre än vad man är van med och för min del är mitt arbete det som kommer från min hjärna för jag behöver tänka väldigt mycket logiskt och det är väldigt svårt vara bra på det jag gör men det går väldigt bra för mig så tänk om det kan gå ännu bättre! DRÖM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.