Hälsa

DNA tester för veta om du har anlag för övervikt

Vilka är dom människorna som kommer gå upp i vikt och få övervikt med tiden? Är jag än sådan person? Hur vet man ens om man har anlag för övervikt? Har du frågat dig några av dessa frågor läs vidare….

Vetenskap är verkligen intressant och det är därför jag fastnade för denna typ av DNA test för anlag för övervikt. Vi i Sverige börjar dessvärre bli ett ganska så överviktiga och det kan vara svårt att veta varför vissa alltid håller sig smala. Det talas om smalgenen? Det har jag trott jag har. Men kikar man närmre med ett DNA hemtest från Dynamiccode så kan man få veta mer.  

Testet är till för att veta hur din kropp reagerar med fett, ni kanske har hört om fettsnål och fettrik kost? Vissa människor behöver en särskild kost för hålla sin vikt, ett test kan hjälpa till att ge mer förståelse över vilken kost man bör hålla sig till. 

Jag blev verkligen intresserad av att göra ett DNA test för fetma 

  • Är man i riskzonen för fetma!
  • Vilken typ av fetter påverkar din vikt och ditt välmående?
  • Kan just du gynnas av en högfettsdiet (LCHF)?
  •  99,5 % säkerhet på DNA test.

Har du svårt att gå ner i vikt?

Våra gener spelar stor roll och vår kost för att vi ska kunna gå ner i vikt. Vissa har lättare behålla sin vikt utan att gå upp i vikt och vissa går upp i vikt av att bara titta på mat nästan.

Detta test undersöker 4 olika gener (FTO, PPARG, APOA5 och FABP2).

Det är väldigt intressant att få veta om ens kropp reagerar på enkelomättade fetter, som olivolja, rapsolja och om man är en sådan person som kan inta det och tappa vikt.

PRIS: 399kr

En annan sak som spelar in är om vi har anlag för muskelmassa, vilken muskeltyp är du? Har du anlag för explosivitet eller är du den uthålliga typen? Alla kan inte få den ”dröm kroppen dom vill”. Men genom känna till sin kropp bättre kan man anpassa ens kost och träning kring ens förutsättningar! 

Kuriosa: Faktum är att jag en gång i mitt liv seriöst bantat med att räkna kalorier. Med en sajt som heter Netdoktor för 10 år sedan. Programmet sade att man skulle äta viss mängd fett och det var nog som om jag åt för lite fett för jag ökade lite fett i min mat och tappade minst ett halvkilo i veckan! Fett kan vara nyckeln till framgång för mig. Vissa dagar svalde jag en sked olivolja för jag inte fick in fett i kosten. Jag blir väldigt nyfiken att ta ett DNA-test. Personligen har jag väldigt svårt att gå ner i vikt och rätt svårt gå upp i vikt med, så jag antar jag ändå är rätt nöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *