Uncategorized

Dra ut tand inför tandställning

Idag har jag påbörjat min tandställning genom att dra ut en tand på nedre rad för att få plats skapa en bra tandrad.
dra ut tand inför tandställning

Som jag berättat innan valde jag att göra min tandställning hos Aqua dental som har flertal kliniker runt om i Stockholm och även Göteborg. Jag var lite nervös men det var en solig fin dag idag så det lättade upp det hela. Det är nämligen inte varje dag man drar ut en tand och det var några år sedan jag hade tandställning och jag hade glömt bort hur det kändes dra ut en tand. Förut gick jag hos kliniken på Östermalm men det tandläkaren som skulle göra min tandreglering eller Ortodonti arbetade här nu. 

Jag smygfotade lite hur det såg ut här för jag hann inte förra gången. Det är riktigt fräscht och det påminner om en lyxig plastikklinik och sådan ställen uppskattar ju ja 🙂 Det bjuds på kaffe och så spelas det lugn musik, lugn musik var verkligen det jag behövde idag för jag var lite uppjagad över mitt besök. Trots jag vet det är rutiningrepp att dra ut tänder.

Tänkte berätta lite hur det gick till att dra ut tanden
Då detta kan skilja sig mycket åt beroende på hur rutinerad den som gör det är det. Jag fick en tandläkare som jag tror hete hette Facio, nått på F i alla fall och han var från Italien  och var snäll och duktig. Jag tycker inte man ska skämmas säga att man är lite nervös så jag berättade att jag var det, främst för att få bedövning. Men det gick så otroligt bra och det kändas inte mycket kan jag lova :).
Det var nämligen så att på min förra tandställning och alla bedövningar jag har fått på tandläkare som inte varit privattandläkare har det varit ren plåga och det har skapat bedövningsfobi för mig, då det har gjort så ont då inte varit fina på handen. Sedan förklarade behandlaren steg-för-steg genom behandlingen så att jag kunde känna mig trygg.  Vips några minuter senare var tanden borta och det var verkligen överkomligt så var så lycklig det var över!

Nu kanske någon undrar varför jag ska ha tandställning igen, men det är nämligen så att sist jag hade det på högstadiet så fick jag inte dra ut någon tand på nedre tandraden. Trots att jag insisterade att det behövdes och jag borde kanske bett någon annan hjälpa till med detta, men det fanns typ inga andra kliniker rådfråga. Efter ett halvår när dom tog bort metallgrejen som man har bakom tänderna började tänderna med tiden röra på sig. Efter flertal år började jag känna obehagligt i en tand (den som drogs ut idag) och jag ville liksom inte ha den kvar,  plus att jag längre inte trivdes med min tandrad så ville jag fixa detta igen. Men nu blev det på min egna bekostnad dessvärre. Vet ni vad det tragiska i det hela var? Jo att tanden som ej fått plats var 75% död pga av allt tryck. Säger ju det, man ska alltid lita på magkänsla och be om en andra åsikt. Nu vet ni allt om mina tänder typ haha. Jag återkommer med mer info när jag satt i tandställningen. Kan vara roligt för er följa för det finns säkert andra som är i samma tankar som mig, just undertänderna är det nämligen många som har lite snea har jag sett och det är aldrig försent att få det åtgärdat.

Ps ni kan läsa mina andra inlägg om behandlingarna jag gjorde innan förberedande syfte med nedan:

Behandling 1-5 , 

2 kommentarer

 • B B

  ”Sist jag hade det på högstadiet så fick jag inte dra ut någon tand på nedre tandraden.” I den åldern växer underkäken mycket och om tänderna dras ut kan den bli för kort. Du måste berätta hur det går.

  • missjennie

   Jaha hade ingen aning, men om det är så kunde dom sagt för nu blev det ju jobbigt göra om hela. Något hände med allt då det blev värre än vad jag hade innan jag ens gjorde tandställning första gången.

   Det ska jag göra, ska sätta i den nu här om mindre än 2 veckor. Såret ska få läka lite innan dom kan påbörja. Kommer även göra lite fasader för få ytterligare lite mer ”perfekt” när jag ändå är igång 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *