Inredning

Bygg ditt drömstall med Tectum

I samarbete med Tectum Byggnader AB

Hur många har inte precis som mig ridit och drömt om det ultimata drömstallet? Jag minns när jag var ung och tog cykeln till stallet för att rida och ta hand om hästarna. Jag visualiserade mig lyxiga ridkläder, vackra hästar och massor av pokaler!

Men det blev inte riktigt så för ridskolan medförde att jag behöves vistas både kallt, smutsiga och slitna lokaler.  Det var inte alls så som jag hade tänkt mig och helhetsupplevelsen medförde att jag aldrig fastnade för ridsporten dessvärre. 

Hur är ditt dröm ridhus utformat?

Går du i tankarna att bygga ditt drömstall så behöver du lägga mest tid på själva planering av anläggningen, för att få ytan så effektiv som möjligt. Jag har studerade inköp och på en kurs så lärde jag mig om LEAN, vilket innebär att man planerar lokalerna efter steg för steg i produktionen. Detta medför att man slipper gå extra många steg och att sakerna har sin plats. Precis så borde man tänka när man planerar att bygga ett ridhus

Kanske du vill ha ett förråd med hinder precis i anslutning med ridbanan med en bred dörr så att du kan dra ut en kärra istället för att behöva gå flera gånger, men även ombytesrum med dusch och bastu med mera. Tectum kan bygga ridhus i en mängd olika utföranden efter ens egna önskemål. Personligen hade jag inkluderat så mycket som möjligt som kan effektivisera renhållningen av stallet samt anställt någon som kan göra det åt mig.

Jag hade gärna sett någon form av rullband där man kan lasta av hästskiten istället för att gå med kärra, vilket bara är tungt och påfrestande för kroppen. Det mesta är nog möjligt och jag tror att endast fantasin och ekonomin kan  sätter stopp hur du kan utforma ditt ridhus! 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *