Karriär

Att vara en influenser är dagens entreprenör

Att välja en oregelbunden inkomst är ofta något som förknippas med en entreprenör. Det är därför så få faktiskt vågar på yrket fullt ut.I min bekantskapskrets är det flera vänner som precis som mig drar in ganska bra slant på sina sociala medier. Vissa gör det fullt ut till och med, så roligt för dom!

Jag är en entreprenör och är min egen lyckas smed, men vad kännetecknar en entreprenör? Jag anser att man faktiskt kan vara en deltids entreprenör trots att man är anställd. Jag ser det så att skapar du dig en verksamhet på sidan av din anställning gör du något mer än gemeneman. Just det här med att ha flera inkomstkällor att hämta in pengar ifrån är inte arbeta 9-5.

Nyligen såg jag ett klipp på Youtube där en berättade hemligheten varför rika alltid förblir rik. Förutom Lindsay Lohan då. Svaret är att dom har ett sådant inflöde av pengar från olika inkomstkällor som räntor, avkastningar, delägarskap osv att dom inte hinner göra av mer än vad dom får in passivt. Ibland handlar det inte om att jobba hårt och mycket utan snarare att arbeta smart och mindre.

Idag när jag träffade en kund som berättade att en på hennes företag är som en förvuxen bäbis. Han kan inte lösa problem och en hel dag kan ha gått utan att han gjort något produktivt, men ändå får han klapp på axeln hur duktig han är. Min kund, har börjat jobba som vissa män. Nämligen att komma in vid 9:30 och gå vid 16-tiden. Hon arbetar hårt, effektivt vägrar vara en person som går en hel dag utan att tillföra något till bordet. Hög leverans vs byta tid mot pengar! Hon berättade djupare om hur vissa kan gå omkring och lossas arbeta hela dagarna och ändå inte orka mer än 6 timmar. Att dom kan sedan gå och känna sig nöjda med sig själva när lönen kommer det kan jag inte förstå.

Själv kan jag tänka mig driva flera verksamheter, en lyxig skönhetsklinik vore hur kul som helst, en webbshop till, ännu flera hemsidor, en egen byrå.  Hade jag det skulle jag vara helnöjd.

Vad är din drömverksamhet att driva om du skulle starta eget och bli en entreprenör?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *