Karriär

Att börja arbeta men influencers

I mitt yrke träffar jag flertal som är sugna att börja arbeta med influencers  för att få spridning av sitt varumärke. Då jag själv är en Influencer och sett myntets båda sidorna som köpare och säljare så anser jag att den som går mest vinning i dom flesta samarbeten är varumärkerna.

Kostnaden för att synas i en blogg brukar oftast röra sig om en engångskostnad och som tex ett sponsrat inlägg . Där sker det en engångs betalning och så ska inlägget ligga kvar. Företagen anser att många gånger 800 kr är jätte mycket pengar och tänker att den som arbetar får hela 800 kr i lön för cirka 30 minuters arbete. (Det är nämligen betydligt mycket mer en den som sitter arbetar på byrå får anställd) Dom jämför lönen med ett ”vanligt jobb” och att vi ska vara tacksamma 400 kr. Dom som kontaktar influencers arbetar med länkbygge.

Men det är svårt vara nöjd när det är 50% skatt och då inlägget ska ligga i 2 år online  och räknar man så blir det hela 200 kr per år för synas i ens kanaler.

Detta har verkligen fått mig en tankeställare och jag vill att båda parter ska vara nöjda. Vissa är nöjda med mindre och sådan är bra det med. Jag har börjat fokusera mer på vanligt arbete och använder mina kanaler till adlinks. Nu har jag ett vanligt arbete att luta mig mot, jag kanske hade tänkt annorlunda om jag inte hade det.

 

Hur tänker du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *