Hälsa

Att hålla igen på maten kan betyda mer än träningen för viktnedgång

Samarbete med Modifast.se

Vet inte om du är som mig som är lite på latsidan när det gäller träning? Efter ha räknat ut vad ett var i spåret ger i kaloriförbränning insåg jag att det inte var så mycket och att mina kvällsmackor tog ut det jämt ut eller med plus. Motion i all ära, det är bra för konditionen och det kommer jag alltid utöva, men för att tappa vikt håller jag hellre igen på kalorierna för det är betydligt enklare. Allt är matematiskt, kalorier in och kalorier ut.

Det viktigaste målet på dagen för mig är min frukost, då brukar jag inte snåla in och äta mig riktigt mätt. Gröt är bra alternativ där.

Modifast LCD Gröt med vaniljsmak

Det är först efter middag jag gärna håller igen lite. Men vad jag har förstått så är det viktigt att få in små mellan mål för hålla kroppen igång, vilket är något jag inte alltid är så bra på. Som jag bloggat om tidigare har en banan mer kalorier än ett glas vin och då unnar jag ju mig hellre ett glas vin än en banan. Riktig mat däremot där går det faktiskt spara in en del kalorier om man behöver mycket mat men ändå vill hålla det lite snålt.

Det är ganska så intressant hur det kan skilja sig åt, tex är det bättre med kyckling än en chorizo korv, kolla kalorierna på den och du vill inte äta det med. Nu har jag spanat in Modifast som har unika produkter som säljs endast via dom.  Konceptet bygger på att håller du till 4 måltider valfritt från deras sajt kan du välja helt fritt!

För den som vill komma igång snabbt med sin viktminskning det vanligaste att man först ersätter all vanlig mat med Modifast LCD kostersättning under en period, en sk strikt kur. Enklaste om man inte är ute efter så strikt är att byta ut vissa måltider man ändå äter till lite bättre alternativ. En god soppa till kvällsmat ligger på ca 200 kcal och jämför du det mot 3 mackor med pålägg har man sparat in minst 200 kcal.

Det gäller att hålla jämna depåer för att man ska må bra och inte tappa blodsockret och barer är verkligen gott men det är dyrt att köpa på stan. Istället kan man få 24 bars för 199kr med ca 200 kcal styck, det är ju lite mer näring än i en banan som ofta blir klämd i väskan och ser sådär mörk och tråkig ut. Det är ju väldigt smidigt att ha en bar i väskan. Det är bra att nyttigare snacks kan ändå ha ett pris om man bunkrar upp och handlar online. Det är något jag själv kan tänka mig att göra.

Det finns väldigt bra tips på sajten, som tex: spelar tallrikens storlek roll? Ju större tallrik vi har desto mer mat blir det oftast att vi lastar upp. Kommer ihåg när jag körde strikt en period och då fick mängden potatis endast vara 250 gram per portion, det har sedan dess blivit av en riktlinje för mig över vad som är en vettig mängd.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.