Uncategorized

Att besöka vackra trädgårdar är rogivande

I samarbete med waterboys.se

 Har du någon gång reflekterat över hur mycket vackra trädgårdar det finns bland oss? Att besöka en trädgård är ett perfekt utflyktsmål skulle jag säga. Här möter man naturen, vackra blommor med kombination med fika. Det passar väldigt bra för barn och familj, såsom vänner eller en dejt som vill promenera och inspireras.

I Stockholm finns det en uppsjö trädgårdar man kan besöka som, Rosendals trädgård, Bergianska trädgården, Sinnenas Trädgård. 

I en handelsträdgårdar så kan man njuta av vacker miljö och köpa hem trädgårdsväxter, lökar, fröer och knölar för plantering. Dom skiljer sig lite åt, vissa är mer utomhusodling och andra är mer botanisk trädgård med växthus och typiskt för en botanisk trädgård är en trädgård eller park med växter från olika delar av jorden. 

Nu får jag en doftminne från när jag sist var utomlands, det var en varm sommarkväll och jag gick i en stengång med stora buskar med rosa blommor som hängde ner och det doftade så fantastiskt, det var både vacker och uppfriskande för sinnet! 

Nedan delar jag med mig bilder från när jag och en vän besökte Rosendals Trädgård i somras  och tog en fika och strosade runt. Här fanns det möjlighet att sitta utomhus och fika, en butik för gårdshandel. I närheten låg ett slott slott som ibland har visningar. Trädgården är beläget lite på höjden och så det var vindstilla och skönt att vara där. 

Moderna bevattningssystem håller trädgården i topp nivå

Så mycket grönska, perfekta gräsmattor, växter och odlingar. Det är tur att det idag finns bekvämligheter som bevattningssystem. Tänk förr i tiden när allt gjordes för hand, jag kan bara föreställa mig hur många trädgårdsmästare det behövs för hålla allt i perfekt kondition. Jag tycker det är så spännande att traditionerna att hålla slott trädgårdar, trädgårdar i liv är viktigt för kulturen.

Många trädgårdar använder sig av bevattningsystem från waterboys.se som är en leverantör med kvalitet i fokus och levererar kundanpassade lösningar.

  • 25 års erfarenhet av att projektera, leverera och bygga bevattningsanläggningar.
  • Till:grönytor, yrkesodlare, handelsträdgårdar, plantskolor och trädgårdar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.