Hus och hem

Tips för dig med trädgård som tycker om att resa

Samarbete med WaterBoys AB

Att både tycka om att resa och ha en fin trädgård med massor av växter kan vara svårt, men det går givetvis att kombinera. Varför ska man behöva välja?

Du har jobbat hårt och du förtjänar att komma iväg några dagar. Semester kan ladda batterierna, ge välbehövlig vila och en helt ny syn på livet. För trädgårdsmästare är det dock alltid en extra komplikation att planera en semester, hur i hela friden hanterar du uppgiften som att vattna växter när du är på semester? Hur kan du njuta av din tid borta om du är orolig för att din noggrant planerade och välskötta trädgård kommer att vara död eller döende när du kommer tillbaka? Här är några användbara tips för resande trädgårdsmästare.

Be en vän vattna din trädgård

Berätta för din vän om det är okej att skörda grönsaker eller plocka buketter. Om du planerar att resa mycket kan det hjälpa att plantera  växter med lågt underhåll är vana vid mindre vatten så att du slipper oroa dig.

Anlägg en bevattningsanläggning

WaterBoys AB projekterar, levererar och monterar vi bevattningsanläggningar till bland annat grönytor, yrkesodlare, handelsträdgårdar, plantskolor och ridanläggningar. 

Det är många fördelar med ett bevattningssystem

  • Spar tid
  • Vattnar tidinstält
  • Tar hand om stora ytor
  • Vattna med finaste dimma, upp till regndroppsliknande minisprinkler med spridning
  • Diskreta installationer
  • Styr bevattningen via en klimatsensor
  • Merkostnaden brukar betala sig redan första säsongen

Slutligen inför resan:
Förbereda din trädgård i förväg, städa innan du reser. Dra upp ogräs och klipp gulnande eller döda löv. Klipp även gräset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.