Bra tips

Att använda hjälm bidrar med så mycket mer än enbart säkerhet -Du är också en förebild

-sponsrat innehåll med Cykelkraft.se-

Gästinlägg: Min bästa vän Tessan som fått en hjälm av mig

Att ha en hjälm tryckt på huvudet som förstör både outfit, frisyr och image, är knappast det mest attraktivaste alternativet, när det kommer till yttre attribut. Detta påstående är jag relativt säker på att jag delar med övervägande befolkning. Man vill så gärna vara fin i alla lägen, att alltid se presentabel ut. Vi vill gärna röra på oss, få daglig motion och ser gärna att det nya är att låt bilen stå till förmån för cykeln. Så långt är de flesta med och överens. Men att skydda frisyren mer än sig själv och sitt liv, måste väl ändå vara något av det mest ironiska? Så bakvänt och feltänkt.  För när allt väl kommer i kring, är frisyren det sista vi fokuserar på, om olyckan väl är framme. För det kan hända, tro inget annat! En olycka sker i ett ögonblicksverk och går inte alltid att undvika. Hur mycket vi än tycks tro att det bara sker alla andra…

Så, låt oss alla skriva under på att en hjälm är att börja med redan nu. Inte bara är du mer säker i trafiken, på att du själv bidrar till din del av vad som går att göra för att förhindra och minimera riskerna. Men också visar du som vuxen på gott föredöme och ansvar genom att visa barn och ungdomar att just hjälmen inte behöver vara så förankrad och förknippad med skam och pinsamhet? Du som själv använder hjälm bidrar med så mycket mer än enbart säkerhet. Du är också en förebild.

http://www.cykelkraft.se/cykelklader/cykelhjalmar

Denna cykelhjälm känns lätt på huvudet, formar sig på ett skönt vis och sluts åt som ”pricken över i” med knäppanordning bak i nacken, där en vridknapp skruvas åt i önskad tajthet. De flesta hjälmar har en tendens att markeras väl genom gälla färger, men den här är vit med ljust gråa mönster. Kvinnligt men ändå med en viss diskretion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *