Äta med tandställning

Idag åker jag till Uppsala och äter frukost på tåget och eftersom jag har tandställning tar det hela resan nästan att äta klart i lugn skön takt på 33 minuter.

Hur är det att äta med tandställning då?

Nu har jag haft tandställningen i snart 2 veckor och jag har börjat vänja mig att inte kunna ta normala tuggor och att dra isär mackor med tungan när jag biter. Man kommer liksom inte in med tänderna på nedre raden där jag har rälsen. Jag har bara räls på undertänderna och det underlättar väldigt mycket. Jag har nu ätit många rätter.

  • Tugga tuggummi går bra men man får göra det försiktigt
  • Bita på en gurka görs bäst med sidtänderna
  • Äta kött, då behöver man skära mindre bitar för inte äta utanför tandens ”bredd
  • Mackor funkar bäst om man drar isär lite med tungan
  • Bita på kolor, segt godis har jag helt slutat med

Äter man med tandställningen kan den lossna plus det känns lite ömt i tänderna tycker jag. Så här efter 2 veckor så upplever jag att munnen vant sig och att det har slutat skava och tandställningen känns som en del av mig nu. En sak man kanske undrar över är om det fastnar mycket mat i den, men nej det gör det verkligen inte. Då jag inte mosar rälsen igenom maten så är detta absolut inget problem för mig. Dock har jag med mig en spegel och tandborste i väskan att ha vid eventuella behov. Det är verkligen värt att ha tandställning tycker jag och jag kan varmt rekommendera det om du har behov. Eller som jag vill ha perfekta tänder igen. Det är så kort tid i ens liv man har den i och jag har dessutom haft räls som ung och väljer göra det igen för det var tok för trångt nu.

När man möter nya människor då tittar vi på deras hår, ögonbryn och mun, jag vet inte varför det är så men så är det. Det är något med att vi spanar om personen i fråga är hälsosam/fräsch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.