Inredning

6 tips för att göra ditt hem vackrare

Samarbete med Bimago

De flesta av oss har nog sett olika makeover program för hem på tv och vissa av dom kan vara riktigt brutala där ägarna får byta ut nästan allt dom har i sitt hem. Men visst är känslan när vi väl få se före och efterbilder när hemmet är uppfräschat väldigt tillfredsställande? Det tycker jag iaf för många gånger bli det verkligen en  wow förändring i hemmet där dom som är med i programmet bara gråter av glädje. Väldigt modigt av dom att lämna ut sitt hem också och känner du att du vill fräscha upp ditt hem så läs vidare.

 6 bra tips hur du fräschar upp ditt hem

Rensa ut ditt hem på onödiga saker

Det här steget låter så utmattande, men tro mig, det är värt det. Välj ett rum att börja med och rensa ut allt onödigt där och du behöver inte kasta utan lägg allt onödigt i en kartong. Det som direkt kan kastas sortera det och kasta. Känner du ingen glädje för saker, du kan göra dig av med den.

Om det är sentimentalt eller värdefullt, lägg undan det ändå i förrådet. Var strikt och fråga dig själv, när använde du det senast? Har det gått mer än 3 år så är det stor chans det är onödig pryl. 

Kom ihåg sortera inte högar i högar, om det skräp så kasta det, om det inte är det, lägg bort det. Överväg att återvinna föremål du inte behöver, välgörenhetsorganisationer letar alltid efter saker de kan sälja på. Du kan också sälja saker online, loppis osv.

Investera i ny konst på väggarna

En av de största trenderna idag inom inredningen är att dekorera väggar med olika poster. De ser inte bara moderna och snygga ut utan hjälper ofta till att dölja olika brister i hemmet och ger en mer ombonad känsla. Du kan gruppera poster och skapa en fotovägg. Att gruppera liknande objekt är ett välkänt design trick som alltid fungerar. Du kan använda samma ramar för dina affischer för att förena dom och ge en enhetlig känsla. Bimago har ett brett utbud av posters och tavlor online. 

Konst Happy kiss (1 Part) Vertical, Nr 130728 från bimago.se

Bestäm ett färgschema och hängd dina poster efter färgschema.

Lämna alltid ditt hem fräscht

När du lämnar huset för dagen se till att slänga överkastet över sängen och öppna upp persiennerna. Försök att göra ditt sovrum till en inbjudande fristad, ett paradis att koppla av efter en hård dag.

 

Inred sovrummet 

Börja med att köpa fina kuddar och ett lyxigt överkast till din säng.  Ha som fokus på 3 färger och ha fina tavlor på väggen som harmoniserar, tex poster som går ton i ton med väggarna. Gärna lite gröna växter i sovrummet då det är lugnande.

Innan du lämnar rummet på morgonen, spruta lite rumsparfym, använd en doft som ros, sandelträ eller jasmin för en romantisk luft, eller citrus, mynta eller tall för en upplyftande effekt.

Foto:missjennie.se

Inred ditt hem med färska blommor

Vänta inte på att en speciell person ska köpa blommor till dig, köp några blombuketter billigt från torget eller ett lokalt snabbköp och placera dom i ditt vardagsrum, hall och kök.

Blommor har faktiskt visa att det minskar depression, berikar minnet och ökar social kontakt. Väldigt fint ha en bukett på toaletten vilket är vanligt mäklare knep och feng shui knep.

 

Lägg lite tid på badrummet

Badrummet ska vara den ultimata avkoppling upplevelsen efter en tuff arbetsdag. Har du ett badkar kan du ha fina doftljus runt det och du har lavendel så ger det en extra lugnande effekt.

Investera i fluffiga, matchande handdukar och stryk dom innan lägger dem på en handdukshylla i badrummet. Förvara alltid en snyggt vikt ren handduk över handfatet eller badkaret för gästerna att använda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.