Vilka tillfällen passar en cocktailklänning?

Dresscode är något som intresserar mig, jag tycker om att gå på event och se hur människor klär sig. Mitt senaste gala event kan jag tyvärr erkänna att jag inte levererade på topp för jag hittade inte klänningen jag tänkt att bära bland alla klänningar här hemma.  Med det är ju det här, du får en inbjudan och det står ett dresscode då bör man ju följa det någorlunda. Nu vet jag inte om jag kom under gala med en pennkjol och en sidentopp men faktum att det var många som var betydligt sämre klädda.

Det är tyvärr så att i Sverige finns det sällan tillställningar där alla är välklädda. Jag måste ändå säga att Elle galan där har dom flesta stil, sen är det utstickarna som vill vara ”speciella” och har sina egna kreationer, platåskor, kläder i märkliga färger som vill ha all kamera uppmärksamhet för något hopplock.

Alla kvinnor bör egentligen ha en bunt med cocktailklänningar att ta fram vid finare tillfällen, det kan aldrig gå fel med sådant. Till det ska man absolut inte ha en stor väska, jag tycker inte stora väskor passar sig på event, utgångar, middagar för en clutch kan man om man måste lägga fint på bordet eller i knät osv. Medan en stor väska som rymmer allt signalerar att det ev ligger ombytes skor där, det är viktigt skilja vardag mot fest. En gång när jag gick ut med min syster som vägrade lyssna på mitt råd hade precis ovan, stor väska, fylld till bredden och med skor i. En man kommenterade ”oj vilken stor väska”.

Men hur är det här med bröllop, kan man gifta sig i en cocktailklänning? Nej det skulle jag inte säga, men du kan ha två klänningar och byta om till något mer skönt efter middagen. Nu har jag inga galor och liknande inbokat men vem vet när det dyker upp härnäst. Ni får följa min blogg så märker ni det!

Enligt wikipedia:

Cocktailklänning är en kort elegant aftonklänning med längd högst ner till vaderna som används på cocktailpartyn och till halvformell smokingklädsel. Den tillkom i USA på 1920-talet, och utmärker sig för skärning kring hals, axelpartiet och armarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.