Resor

Värnamo: Smålands riktiga smultronställe?

För ett par veckor sedan hade jag vägarna förbi Småland och även om jag egentligen inte hade planerat att “uppleva” något på min genomresa så föll jag pladask för den lilla staden Värnamo. Helt av en slump dessutom. Värnamo är, för er som inte vet, ett litet pittoresk samhälle i Jönköpings län med en riktigt mysigt centrum och den välkända ån Lagan som rinner igenom. Vi spenderade ett par timmar i staden där vi promenerade runt och förvånades över hur trevligt det var och hur bemötande lokalborna var.

Fast det som imponerade på mig allra mest är att man – mitt i Värnamo – kan äta mat i världsklass. För vem hade trott det?

Här ligger nämligen BowlHouse som är en kombination av ett eventcenter och en restaurang i Värnamo. Här jobbar ett team med erfarna kockar som serverade en lunch vi sent kommer glömma. Vi testade deras ribs, en hamburgare och deras svamppasta och den ena rätten var bättre än den andra.

Förutom restaurangverksamhet och bar driver man även ett Eventcenter med bowlinghall, biljardbord och shuffleboard, dessutom visar man många av de största sporthändelserna och -turneringarna på barens storskärmar.

Min poäng är i alla fall att du bör överväga ett besök i Värnamo, framför allt om du ändå har vägarna förbi! Och utan att trampa någon på foten så tycker jag numera att Värnamo är Smålands riktiga pärla och en plats jag gärna återvänder till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *