Resor

Besök ett värdhus och få upplevelse för dina 5 sinnen

Samarbete med brannlandswardshus.se

Visste du att maten smakar godare om du äter den i en trevlig miljö som stimulerar dina fem sinnen?  När vi är ute och reser finns det ingen bättre känsla än att få komma hem, det är stimulerande att få se nya miljöer och man uppskattar ofta det man har hemma när man är i väg. Det gör gott för själen att testa på nya saker och resa till andra orter i Sverige.

Brännlands Wärdshus som är en restaurang i Umeå

Har man vägarna förbi Umeå så finns det ett spännande värdshus som heter Brännlands Wärdshus som är en restaurang i Umeå som har fokus på att servera god mat i ombonad miljö med personlig service. En ägarna driver även: Fam. Hansens charkuteri med lokala råvaror och tillverkar färska korvar, salami, lufttorkade produkter och mycket mer, vilket man kan äta gott av på värdshuset.

Ta del av den lokal historia

Gamla värdshus är verkligen något som går tillbaka i historien i Sverige. Förr när det inte fanns snabba tåg och flyg behövde vi någonstans att äta och bo längs med vägen och det var så större hus öppnade öppnade upp sig som värdshus.

Värdshuset och Soldattorpen och ägs idag av Hembygdsföreningen Umbygda startades år 1949. Sedan drivs verksamheten på Brännlands Wärdshus sedan 2009 heter Kristina och Michael Hansen.

Är du intresserad av historia så kan du  värdshusets historia finns Umebygdens hembygdsbok som finns att köpa på värdshuset.

Lantlig miljö med frisk luft gör oss gott

Att njuta av god svensk mat med lokala råvaror och värdshus miljö och all historia runt omkring ger verkligen något för våra 5 sinnen.synen, hörseln, känseln, smaken och lukten skickar för signaler till hjärnan.

Det är nämligen så att beroende på vilken miljö vi äter vår middag  i och vilka serverings upplägg vår mat får, så kan vi få totalt annan upplevelse. Att få börja dagen med frisk luft och en god kopp kaffe utomhus för av sluta med en god middag efter en långpromenad i naturen gör gott för själen. Hos kan du även göra andra aktiviteter som att äta: äta julbord, hyra för fest och bröllop,catering samt att det finns flera alternativ för företag som kick off, konferenser med mera.

Visst låter det som ett mysigt att åka hit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.