Träning

Vanliga misstag inom padel

Jippie, nu kommer tips på ännu fler saker att uppmärksamma sig på för att bli en vassare padelspelare. Perfekt för dig som har fått denna nya hobby! Visst är det kul med padel? Är du redo att slipa din förmåga?

Koordination inte allt

 

Vi har i en tidigare diskuterat koordination. Det är vanligt att nybörjare slår bollen utan att böja på knäna. Även när det kommer till låga bollar är det ganska vanligt att man böjer på ryggen istället för med knäna. Du bör sluta med det! Det är också viktigt att förstå hur man gör en benrörelse för varje enskilt åtgärd, och få rutin på att göra det exakt och riktigt snabbt. Det är en vanesak. Men gör dig inte bara till en bättre spelare, det är också betydande för din hälsa, du kan nämligen få skador och tvingas söka vård hos en sjukgymnast om du rör dig på ett skadligt sätt.

Styrka är inte allt heller

 

Ett till mycket vanligt nybörjarmisstag är att man använder råstyrka utan kontroll. Tänk istället över positioner, teknik och bilda en strategi. Annars får du lätt smisk av en betydligt mer rutinerad spelare, även om spelaren är klart svagare än dig. Du som bara tar i så det knakar riskerar både att inte träffar bollen (om du inte är väldigt träffsäker såklart) och det finns också en betydande risk du slår bollen alltför långt. 

 

Det första du behöver fundera på är vilken rörelse som behövs när slår bollen. Memorera också reglerna, för det är inte alltid helt lätt när man börjar med en ny sport. Försök ha kontroll, inte bara på bollen utan också psykologiskt. Öva på inslag och bakslag, lär du dig att sikta i rätt riktning med tiden. Då kan du styra bollen på ett bättre sätt. Precis som många andra spel och sporter är det inte bara råstyrka, kontroll och tekniker som krävs. Tålamod och tid kommer sannolikt att hjälpa dig mest på traven, att bli en fantastisk padelspelare.

 

Gör en riktig Smash

Vem älskar inte att få in en riktigt bra smash? Det är en given favorit för det flesta oavsett om det är volleyboll, tennis eller just padel. Ett vanligt nybörjarmisstag är att slå rakt på bollen. Tror du att du gör rätt då så har du fel! Du ska slå bollen från sidan. Det bästa är att sikta in sig och ladda bollen för avsluta med riktig styrka. Även detta moment, kan kräva viss träning. Ju starkare du är och ju mer pricksäker, desto bättre. Träning och färdighet med andra ord. Här finner du bästa padelrack dam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.