Bra tips

Vägen till ekonomisk frihet

Ekonomisk frihet är inte samma sak för alla, men det finns många som strävar efter att på ett eller annat sätt ha en större ekonomisk frihet. För en del människor kan det handla om att ha möjlighet att åka på semester oftare, eller längre bort, medan för andra är ekonomisk frihet att inte behöva arbeta så mycket.
Oavsett vad man har för skäl eller definition av ekonomisk frihet och ekonomiskt oberoende, läs en läsvärd artikel som Moneycowboy har skrivit: Bli ekonomisk oberoende.  finns det mycket man kan göra för att förbättra sin ekonomi. Ingen av oss behöver vänta på storvinsten på lotto eller på ett arv för att få mer pengar över.
I grund och botten handlar det om att förstå vad begreppet frihet innebär. Enkelt förklarat kan du sätta val framför frihet, för i mångt och mycket handlar frihet om valfrihet. Frihet att själv välja vad man ska göra med sin tid, hur mycket eller hur lite man ska arbeta och valfrihet att kunna bo vart man vill.
Idag är det inte många människor som kan göra det. Vi måste alla få in pengar för att betala mat, hyra, kläder, resor, nöjen och så vidare. Har man inga andra inkomster än sitt arbete blir det kanske inte mycket pengar över efter att alla räkningar är betalda. Men som tur är kan alla påverka sina kostnader och sänker du dina kostnader kan du också få pengar över.
Får du pengar över är det bästa du kan göra att investera dem. Köper du en aktie som delar ut pengar varje år har du på sätt och vis köpt en guldhöna som kommer att värpa guldägg. Det är inte säkert att den gör det varje år, varför du behöver se över dina aktier och ibland byta ut dem mot nya som är bättre på att dela ut pengar. Helst ska pengarna som delas ut bli lite fler för varje år.
—- Tack Moneycowboy för det intressanta inlägg jag uppskattar det för det här är mitt mål i livet med!–

4 kommentarer

  • B B

    Han vet inte hur man investerar eller hur man utvärderar vad man ska investera i.
    ”Får du pengar över är det bästa du kan göra att investera dem. Köper du en aktie som delar ut pengar varje år har du på sätt och vis köpt en guldhöna som kommer att värpa guldägg. Det är inte säkert att den gör det varje år, varför du behöver se över dina aktier och ibland byta ut dem mot nya som är bättre på att dela ut pengar. Helst ska pengarna som delas ut bli lite fler för varje år.” Vilken typ av aktie och varför? Lång- eller kortsiktig investering? Hur värderar man utdelningen? Vilken eller vilka metoder använder han för att avgöra detta? Han använder ingen för han saknar kunskap om hur man investerar.

    • missjennie

      Han kanske lockar till läsare till sin blogg för att få det låta enkelt. Men förstår vad du menar, det viktigaste när man vill tjäna pengar är att man avsätter det man vill tjäna med på först och sedan spenderar. En person som ofta har mer pengar än andra har flera inkomster med, läste 5-8. Man kan ju inte förlita sig på en sak!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *