Inredning

Unik metod för att renovera trappor

Samarbete med Formtrappan.se

Det finns många olika slags trappor i form av material och former. Ståltrappor, trätrappor och till och med glastrappor. Dessutom finns det exempelvis vanliga raka trappor och spiraltrappor. Man kan renovera alla trappor på många olika sätt. Nu ska jag presentera mina tankar kring en innovativ lösning som inte hör till det vanliga. 

Effektiv metod för att trapprenovering

Ibland kan man bara slipa trapporna och måla eller olja/betsa trapporn. Ibland kan materialet vara för dåligt för att göra det snyggt. Ibland kanske man bara vill lägga nytt material ovanpå för att det är smidigare. Där har företaget bakom Formtrappan.se skapat en smidig och kreativ lösning för trätrappor med unika former. Det är en lösning för att bygga halkfria trappor i stavlimmat trä och där ROT-avdrag också kan tillämpas. 

Detta är perfekt för trappor som exempelvis (inte nödvändigtvis) skruvar på sig och är i trä. Det är vanligt i villor och den ena trappan är inte lik den andra. 

De nya plankorna monterar du bara på det befintliga golvet. Det kan vara en väldigt smidig lösning. Istället för att lägga större pengar på att anlita en snickare, så mäter man själv och företagets robotar skär ut de exakta dimensionerna. Mätningen ingår dessutom och genomförs av en fackman.

Montering och produktion 

Den största nackdelen är om man på egen hand besitter den kunskapen och erfarenheten att mäta och såga ut exakta plankor på egen hand. Då kan man spara ännu mer pengar! Men det är svårare än vad man kanske kan tro, och du måste i regel vara snickare eller ha mer långvarig personlig erfarenhet av att renovera hemma för att lösa det smärtfritt. 

Priserna ligger ändå på ungefär 15 000 – 18 000 kr ungefär vilket inte är superbilligt. Det beror vilket material man väljer, man kan välja ek och ask i olika kulörer. Så jag skulle ändå rekommendera att lägger sitt eget golv i första hand. Men för individer som verkligen har det lite bättre ställt än generella låginkomsttagare och hyresgäster, så kan det ändå vara en smidig lösning. Sedan är det svensktillverkat (i Västerås) vilket är ett plus i boken för vissa konsumenter.

Materialet och tjänsten beställs direkt på deras webbplats. Webbplatsen i sig är tydlig och professionell. De skyltar direkt på startsidan att det är 3 års garanti som gäller, vilket får ändå anses vara förhållandevis ganska bra. Trappor slits ganska mycket och jag tror inte att ett företag av den här typen skulle leverera en skräptrappa om det var dålig kvalitet. Samtidigt så bör en riktigt slitstarkt trappa (inte minst för kommersiellt bruk) kunna hålla långt mer än 3 år, helst i många decennier. Samtidigt, så är det inte säkert en trappa som förväntas att hålla i minst 3 år bara håller något år. Det kan gott hålla betydligt längre än garantitiden, det brukar nog de flesta produkter göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.