Inredning

Enkla projekt som gör ditt hem lite mer hemtrevligt

Den här artikeln innehåller sponsrat innehåll.

Att ta sig an ett gör det själv-projekt hemma kan vara både roligt och göra ditt hem lite snyggare utan att det kostar alltför mycket. Genom att själv bygga, måla eller renovera hemma kan du spara pengar på hantverkare och på materialet, om du köper det du behöver hos en onlinebutik som har allt inom bygg och hem. 

Sätt en personlig prägel på ditt hem och se till att varje rum utstrålar din egen personlighet med ett par enkla gör det själv-projekt som du kan fixa på ett par timmar eller över en helg. Här är några tips på gör det själv-projekt som du kan göra hemma, utan att behöva anlita en hantverkare.

Bygg din egen bokhylla

Vanliga bokhyllor är ofta tråkiga och stela. De ser ofta likadana ut och har ingen personlighet. Men om du köper ett par plankor, skruvar och lim kan du på ett par timmar sätta ihop en alldeles egen bokhylla som matchar just din inredningsstil. Du kan idag beställa allt du behöver på nätet och få det hemlevererat så att du slipper släpa hem tunga träplankor och skruvlådor. 

När du har allt kan du använda dig av en ritning på nätet eller använda fantasin för att skapa en möbel som är helt unik. Det viktigaste tipset du kan få här är att alltid mäta två gånger innan du sågar och att se till att säkra bokhyllan mot väggen innan du ställer tunga saker i den.

Bygg en trädgårdsbänk för extra sittplatser på uteplatsen

En trädgårdsbänk är en perfekt plats att koppla av och njuta av trädgården på. Genom att bygga en trädgårdsbänk själv kan du anpassa den efter dina önskemål och krav, och samtidigt spara pengar jämfört med att köpa en färdig bänk. Det finns många olika typer av trädgårdsbänkar du kan bygga, från enkla bänkar till mer avancerade bänkar med ryggstöd och armstöd.

Byt ut dina köksluckor

Att byta ut köksluckorna är ett enkelt och relativt billigt sätt att ge ditt kök en rejäl uppfräschning utan att behöva renovera hela rummet. Genom att byta ut dina gamla, slitna köksluckor mot nya kan du förvandla ditt kök till en modern och inbjudande plats som dessutom passar din personliga stil,

Det enda som krävs är att du väljer dina nya köksluckor hos en möbelbutik och några enkla verktyg som du använder för att ta bort de gamla luckorna och sätta upp de nya.

Måla om rummet

Att måla om ett rum är en av de enklaste och mest effektiva sätten att göra att ditt hem känns nytt och fräscht igen. Med en helt ny färg på väggarna kan du ge rummet en helt annan känsla och börja ett längre projekt där du långsamt byter ut dina gamla möbler mot nya som passar med den nya väggfärgen. 

Det enda som behövs för att måla om ett rum är färg, penslar, maskeringstejp, täckpapp och eventuellt en stege, som du kan hyra hos de flesta byggvaruhandlare.

Bygg en enkel uteplats

Att bygga din egen uteplats är ett lite mer komplicerat projekt, men när du är klar har du gett trädgården ett ansiktslyft som gör att hela huset känns nytt igen. En enklare uteplats behöver varken bygglov eller några avancerade verktyg. 

Gräv upp den del av trädgården som ska vara din nya uteplats, täck över jorden med en fiberduk och lägg ner dina trä- eller stenplattor. När allt är klart kan du skaffa ett par enklare utemöbler och vips så har du och din familj en ny samlingsplats att slappna av på under helgerna.

Gör det själv-projekt för alla

Det finns självklart massvis av andra gör det själv-projekt som du kan använda för att fräscha upp ditt hem. Enklare projekt kräver inte några avancerade verktyg eller förkunskap och du kan ofta använda en textbeskrivning eller videoguide på nätet för att fullfölja projektet. Vill du ta dig an något mer avancerat kan du be om råd hos din byggvaruhandel och, i många fall, även hyra verktyg hos dem. 

Slutresultaten kan vara helt fantastiskt eller något som gör att du vill börja om testa igen. Det viktigaste är att du har roligt och att du lär dig något nytt eller göra något speciellt för dig och ditt hem. 

Med lite tålamod, svett och rätt verktyg kan du åstadkomma allt

Planera ditt projekt noggrant och se till att du har rätt verktyg som behövs. När det kommer till målning och bygg är det enkelt att be om råd hos din favorit bygghandel. 

Många onlinebutiker har även livechatt med kundtjänst där du kan be om råd innan du beställer det du behöver till ditt nya projekt. Med lite tålamod och en stor mängd entusiasm kan du bygga, måla eller skapa något speciellt som kommer att förgylla ditt hem under många år framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *