Inredning

Är det dags att renovera huset?

Har du planer på att renovera huset du bor i? Det är ju då bra att börja med att planera, så att du vet vad det är du ska renovera och vad för byggmaterial du kan behöva. Fundera även på om du ska renoverar hela huset, eller bara vissa delar. Bra material för bygg och renovering, det kan du hitta här hos jemfix. Se till att du sätter en budget på vad renoveringen får kosta. Fundera även på vad du ska göra själv och vad du ska ta in hantverkare för. Kolla även av om du måste ansöka om bygglov för något av det du ska göra.

Renovera i rätt ordning

Om planen är att renovera hela huset, så är det bra att göra det i rätt ordning samt göra en sak i taget. Dumt ha för många projekt igång samtidigt. Det du ska börja med, det är taket! Kolla om taket behöver bytas ut helt eller enbart lagas. I samband med det kan du även kolla dina hängrännor och stuprör.

Efter taket, se till att allt fungerar med grunden samt dräneringen. Därefter kan du gå vidare med fasaden och alla fönster.

Sedan är det insidans tur. Där är det bra att börja med våtrummen. Det är då badrum, toalett, kök och tvättstuga. När dessa har renoverats klart, då kan du lägga fokus på att renovera resten av husets olika rum.

Ha en realistisk tidsram

När du ska renovera ditt hus så vill du säkert att allt ska vara klart, typ direkt. Men renovering tar tid och ska det bli ett bra resultat så är det bra att ha gott om tid på dig. Så sätt upp en tidsplan som fungerar för dig. Bättre att det tar tid och blir bra, än att stressa på det och ändå får göra om det i ett senare skede!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *