Familj

Tre speltips för kompisgänget eller familjen

Under sommarkvällarna kan det ibland vara mysigt att göra något tillsammans, istället för att bara ligga med varsin telefon framför näsan. Ett vanligt scenario annars är att några tittar på Youtube eller Netflix samtidigt som andra surfar omkring på sociala medier. 

För att bryta trenden kan man med fördel sätta sig vid soffbordet eller matbordet och plocka fram några gamla sällskapsspel? Detta är något vi gör allt mer sällan på grund av alla telefoner och surfplattor. Så det är ett ypperligt tillfälle att bryta vardagsmönstret! Här kommer tre riktigt bra speltips som passar alla, stora som små!

Spela roliga kortspel

Finns det något mer klassiskt än att plocka fram en kortlek? Genom en enda kortlek kan man spela hundratals olika spel, Vissa väldigt enkla och andra lite mer avancerade. Det är helt upp till dig och dina vänner eller familj som ska spela. Vissa kortspel går väldigt snabbt att lära sig och spelas på några få minuter medans andra kräver större koncentration och pågår i upp till en timme!

Möjligheterna är alltså många om man väljer att spela kort, och det passa för både barn och vuxna. Surfar man dessutom in på https://www.roligakortspel.se/ hittar man regler och instruktioner om hur man spelar till alla de bästa kortspelen! Här får man också inspiration till olika kortspel som man kanske glömt bort med åren, rekommenderas verkligen!

Monopol

Vem har inte någon gång spelat sällskapsspelet Monopol? Det kanske inte passar de allra minsta barnen men annars är detta är fullgott alternativ om man har lite mer tid avsatt för att spela tillsammans! Detta spel varar generellt sett i omkring en till två timmar, så väljer man Monopol bör man ha detta med sig i beräkningen! Detta lämpar sig för 2-6 spelare, 4 personer är kanske det mest optimala.

Spelet går ut på att äga så mycket som möjligt, man kan köpa gator, kommunala byggnader och lite annat smått och gott. Äger man flera gator av samma typ kan man sedan bygga hus och hotell på sina gator. Detta medför att dina motspelare får betala en högre avgift om de råkar landa på just dessa gator. Vinnaren är den som äger mest och därmed försatt sina motspelare i konkurs när deras pengar tagit slut.

Yatzy

Även detta är en riktigt klassiker! Allt som behövs är fem tärningar och papper och penna. Man kan vara hur många som helst i princip, men ju fler man är desto längre tid tar det att spela. En normal Yatzy omgång tar ungefär 30 minuter om man är 2-3 personer som spelar, förutsatt att alla kan spelet. Annars tar det lite längre tid, det är dock inget svårt spel att lära sig!

Man har tre försök på sig att slå tärningarna, vill man spara någon eller några tärningar under omgångens gång går detta bra. Spelet går ut på att få olika kombinationer, till exempel 1 par, 2 par, tretal, stege med flera. Det bästa man kan få är just Yatzy, då har man lyckats få fem tärningar av samma värde! Alla olika kombinationer man får ihop skrivs ner i protokollet och är värda olika många poäng, den som har flest poäng när omgången är över har vunnit!

Med dessa tre vassa alternativ på sällskapsspel kommer du och dina vänner garanterat ha en trevlig kväll tillsammans, det är alldeles för sällan som man idag socialiserar på detta vis. Så ta chansen när den väl kommer, att lägga telefonerna en stund och umgås med dina nära och kära!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *