Resor

Tre alternativ för en oförglömlig semester

Att åka på semester lite då och då är otroligt viktigt i dagens samhälle, vi är alla väldigt stressade på olika sätt och träffas allt mer sällan med familj och vänner. Därför kan det vara på sin plats att försöka få till en semester man sent kommer glömma. Här hittar du tre resmål du kommer minnas för livet!

Maldiverna – 1192 öar av paradis

Ett av världens mest omtalade resmål, detta öparadis är för många endast en fantasi och en dröm, men måste det vara så? Nej! Det finns faktiskt resor till Maldiverna i alla olika prisklasser, även om det inte är det billigaste alternativet för en semester. Vädret är i princip alltid på topp och tycker du om att dyka är detta verkligen rätt resmål för dig. På Maldiverna finns det något för alla, här hittar du sportcenter med golf, fotboll, fiske, tennis och padel.

Samtidigt som du hittar de bästa retreathotellen i världen ihop med femstjärniga restauranger och undervattenshotell. Väljer du att resa till Maldiverna, kommer du aldrig någonsin att ångra dig, även om det kostar en slant att åka hit. Var noga med vilken ö och vilket hotell du väljer, så du verkligen maximerar din upplevelse, en god idé är att jämföra resor till maldiverna i god tid innan du bokar.

New York – det stora äpplet

Staden som aldrig sover. Hit åker du med din käresta eller hela familjen, det finns något för alla. Det är väldigt populärt att kombinera ett besök på Madison Square Garden för att se en NHL match eller en NBA match ihop med en oförglömlig broadwayshow typ ”Lion King” eller ”Cats”. Utöver detta hittar du den världsberömda parken Central Park mitt i city, här strosar du omkring med en rykande Caffe Latte eller besöker New York Zoo.

 

Det finns även ett stort antal byggnader och monument man inte får missa, alla världsberömda. Till exempel Ground Zero beläget i Financial District, uppbyggt efter det tragiska terrordådet 2001. Eller varför inte ikoniska Empire State Building, en av världens mest kända skyskrapor. Behöver vi ens nämna frihetsgudinnan? Som grädde på moset fullkomligt vimlar det av fina restauranger på Manhattan!

Lyxkryssning – All inclusive på riktigt

Varför inte unna sig en kryssning? Man kan kryssa från flera olika håll i världen, mest populärt är naturligtvis kryssningar i Karibien, som oftast då utgår från Florida, eller i vissa fall från New York. Det finns även kryssningar runt om i medelhavet, men måste man välja så är Karibien att föredra, här stannar man till på Jamaica, Haiti, Mexico, St Maarten, Bahamas med mera. Och mellan alla dessa stopp har man fullt upp med olika saker att göra på de stora kryssningsfartygen.

Idag byggs kryssningsfartyg så stora att man knappt förstår att de kan flyta, det finns vattenland, skridskobanor, klätterväggar, linbanor, teatrar ute och inne. Poolområde, spa, tennisbanor, basketplaner. Ja allt får plats på dessa fartyg, tro det eller ej! Och restaurangerna är helt fantastiska! Dessutom ingår i princip allt på din biljett, bortsett från viss dricka och enstaka exklusiva restauranger. Väljer du att kryssa kommer du bli mer bortskämd än någonsin tidigare!

Oavsett vilket resmål du väljer så behöver du ha koll på en del saker, exempelvis så att du har ett giltigt pass. Ett giltigt pass räknas dessutom som giltigt eller ogiltigt på olika sätt, i vissa länder måste passet ha minst 6 månaders giltighetsdatum kvar när du reser hem, mer om detta kan du läsa här.

Här kan du läsa om finansering för resor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *