Resor

Glamping med vännerna med en bilsemester

glamping

Samarbete med mekster.se

Finns det något bättre än sommar, sol och semester och åka på en bilresa med vänner? Har du hört talas om Glamping? Det är det nya campandet som är riktigt trendigt just nu! Den yngre generationen vill nämligen inte ge avkall på bekvämlighet och söker du efter nya spännande alternativ att spendera semestern i Sverige. Att “hem semestra” i  Sverige och upptäcka vårt egna land har aldrig varit mer inne som just nu! 

Glamping = bo bekvämt i tält “galmpingtält” mitt i naturen utan att ge avkall på några bekvämligheter! 

Att åka på en bilsemester har sin charm och här får man verkligen känslan att var vara på väg, men även möjlighet att höra sina favoritlåtar pumpas ut ur stereon och man har ingen aning om när nästa stopp kommer bli. Att sticka iväg på en bilsemester kan ge dig massor av nya spännande minnen att minnas och även nytt material till dina sociala kanaler. 

Dokumentera din bilresa i dina sociala medier

Detta kommer naturligtvis att innebära lite arbete under resan, men du kan skörda vinsten efteråt och är även ett bra sätt att komma ihåg vad du upplevt samt möjlighet at titta tillbaka på de goda tider du haft tillsammans med dina vänner, pojkvän, flickvän, husdjur eller familj. 

Här är några idéer för att dokumentera din resa:

  • Skriv ner dina favoriter aktiviteter i en klassisk blogginlägg
  • Gör en Vlog om din resa till Youtube kanal (eller starta en Youtube kanal)
  • Gör en reseguide och bli en resebloggare? 
  • Fota vackra bilder och skapa din egna fotokost!

Viktigt tänka på inför din bilsemster

För att göra allt detta möjligt behöver så behöver du ha en bra bil som klarar av köra långa sträckor utan att få motorstopp. Du behöver eventuellt lämna in bilen på bilservice se över din bil. Glöm inte att gå igenom om bilens bilbatteri så det inte är urladdat. Om så fallet är, så kan du enkelt beställa ett nytt bilbatterier på nätet hos Mekster.se. Faktum är att det är enkelt att byta bilbatteri själv och det är något de flesta faktiskt väljer göra själv.

Du kan använda ett bilbatteri till mer saker än du tror

Faktum är att pappa brukar faktiskt använda ett bilbatteri till att koppla till en liten motor i hans roddbåt, hur coolt? Vad du kan använda ett bilbatteri är mycket. Att ha tillgång till el när man Glampar är verkligen viktigt skulle jag säga, då vi faktiskt vill ha det så bekvämt som möjligt. Mekster.se har ett brett utbud av tillbehör till bilen så tex matlådevärmare för bil, extra led belysning. Man kan använda ett bilbatteri för att få extern el till tältet med och ha med i bagageluckan!

Personligen hade därför tagit med ett kylskåp, sovmadresser (sådan höga man kan pumpa upp med el)  badleksaker som man kan flyta på som en flotte! 

Ett tips är från mig är att köpa med en alkoholmätare som även finns hos Mekster som har ett otroligt brett utbud med allt för bilen. Enkelt skriva in sitt registreringsnummer med för veta vad som passar just din bil!

Hoppas du finner detta blogginlägg inspirerande och får ideér hur du ta din camping till en högre nivå!

2 reaktioner på ”Glamping med vännerna med en bilsemester

  1. Glamping är underskattat.
    Jag upplever att USB-saker är lättare att ta med sig än tunga batterier. solpanel och massor med powerpacks brukar jag köra med.
    o en gasoldriven kyl såklart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *