Uncategorized

Tips på bra tandblekning

Jag brukar titt som tätt få frågor om tandblekning av vänner och bekanta som är less på att inget fungerar på deras tänder. Då brukar jag genast fråga; vad har du kört med för tandblekning?  Och ofta får jag tillsvar att dom köpt något på nätet och då säger jag genast, jag skulle aldrig använda något tandblekning från nätet för man har endast ett par tänder och dom vill jag inte fräta bort! Det kan tyckas lite hårt av mig säga så, men det ger dom en tankeställare, du förtjänar riktig vara för dina tänder.

Detta bör man tänka på innan man bleker tänderna

 • Saken är så att man ska absolut inte göra en tandblekning om man inte gjort en noggrann kontroll av sina tänder innan blekning för man ska ej ha några hål i tänderna,  för att det är skadligt att bleka tänderna om man inte har sina tänder i gott skick.
 • Många gånger dom som bleker sina tänder hemma dom hade behövt gå till en tandläkare och spolat tänderna rena med saltblästring  för att ha grunden klar för att ens kunna bleka bra. Tänk bleka tänderna på massor av plack? Inte så bra resultat? Det är ju självklart.
 • Du behöver sedan bestämma vilken metod du vill bleka med, hemma med skenor eller på tandklinik med maskin. Det är en tidsåtgång fråga och ekonomiskt med vad man vill lägga.

Vilka olika tandblekningsmetoder finns det?

 • Tandblekning med Brilliant Smile (klinikblekning) 2 timmar tar det
 • Hemblekning Brilliant Smile eller Opalescence – med skena

 • Brilliant Smile Teeth Whitening Strips

 • Saltblästring för få bort missfärgningar

  Jag kommer när jag är klar med min tandställning testa på klinikbleka mina tänderna för första gången i mitt liv, jag längtar sååå mycket. Jag har inte blekt tänderna sedan 2007 och det har väl inte varit något behov av det då jag vita men nu håller jag på att skaffa mig ett HOLLYWOOD SMILE! Tycker ni jag kan mycket om blek så är det för att en vän Frida jobbar på Aqua dental och hon har berättat allt om tandblekning  åt mig 🙂 Det är där jag även går normalt.

2 kommentarer

  • admin

   Hej, förstår, men den bästa är Dentway om man inte köper via tandläkare vilket jag inte kan förstå att mina inte gör en spruta endast kostar 400 kr hos Aqua dental!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *