Bra tips

Tips på 5 spännande lifehacks

Det här med “lifehack” har fullkomligt exploderat på internet. Det är en grej som finns överallt… på Instagram, Youtube och i tidningar.

Vad är ett lifehack?

Lifehacks förklaras utmärkt på lifehacking.se. Men för den som inte vill klicka sig vidare, ska jag ändå förklara det lite kortfattat. Detta är ett fenomen, eller man kan kalla det olika tillvägagångssätt som gör vardagen och livet lite enklare. Vanligtvis smarta och annorlunda lösningar, som förenklar.

Lifehacks finns kring allt möjligt. Mat och inredning är ett par exempel av många. Men, man ska inte förväxla det med IKEA hacks, som är modifierade saker från IKEA. IKEA hacks kan till exempel vara omklädda stolar eller inbyggda PAX-garderober. Det är inte riktigt samma sak. Lifehacks handlar mer om att använda vardagliga saker på ett smart sätt.

Tips på Lifehacks

Här kommer mina tips på några smarta lifehacks. Du kan givetvis hitta många fler om man söker på internet.

Dekorera kakor med en gaffel

Ballerinakex och liknande kakor smular en hel del. Det är lite jobbigt, så varför inte använd en gaffel? Tryck då in spetsarna i fyllningen, för den mot munnen och njut. Detta är en särskilt bra metod om du tycker att det är gott att doppa kakorna i till exempel mjölk. Att doppa kakor kan överlag vara väldigt gott, och kan också vara värt att provas om man inte redan har gjort det.

Kyl vin med frusna vindruvor

Det förekommer att folk kyler vinet med iskuber. Vinet tenderar då att bli blaskigt, det förstör smaken  helt enkelt. En smart lösning är att istället för att använder iskuber så köper man vindruvor som man fryser och lägger i. Det allra bästa är att ha en vinkyl, men ibland, till exempel om man ska ta med vin på en picknick (eller om man inte har råd) så finns inte de förutsättningarna. Då är detta en smartare lösning.

Iskuber av vin

 

 

 

 

 

 

 

En annan smart idé med vin och is, är att göra kuber av vinet istället för med vatten. Detta kan med fördel användas inom matlagningen. Det blir till exempel mycket enklare att portionera i rätter som paella och bourgognegryta. Där är den sedvanliga metoden att “ta en skvätt”. Då kan det lätt bli både för lite och för mycket. 

Öppna förpackningar med konservöppnare

Många förpackningar kan vara riktigt jobbiga att öppna. Har man inte tillgång till en kartongkniv eller en tillräckligt bra sax, så kan faktiskt en konservöppnare fungera. Sedan ska man vara medveten om att saxar slits, av att klippa upp papper och plast. Har man någon form av gedigen köksutrustning eller dyra saxar vill man inte behöva lämna in dem till en knivsliparfirma för att man har öppnat paket som kommer med Posten. Då är konservöppnaren ett bättre alternativ, helt klart.

 

Doppa ögat i en skål med vatten

Ibland kan det vara fruktansvärt jobbigt att få skräp i ögat. Jag var själv med om det här om dagen. Det tog hela 3 timmar innan jag fick bort det! Det finns en betydligt smidigare lösning, som jag fick höra om idag inför den här artikeln. Nämligen, att fylla en stor skål med vatten, doppa ögat och öppnat ögat under vattenytan. Detta trick eller “lifehack” gör att du får bort skräpet direkt. Absolut värt att testas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.