Tips för en så smidig flytt som möjligt

Att flytta är oftast en känslomässig resa där man är minst lika förväntansfull på sitt nya boende som man är stressad över själva flytten och sitt gamla boende. Det är många delar involverade i en flytt och för att det inte ska bli totalt kaos behöver man ha en plan som man håller sig i.

 

Som tur är behöver man inte vara raketforskare för att genomföra en smidig flytt. Faktum är att man med ganska enkla medel och lite framförhållning kan flytta en hel bostad på ganska kort tid utan större hinder.

Anlita professionell hjälp

Mitt första tips är ett tips som gynnar dig och alla i din omgivning. Alla vet hur jobbigt det är när någon ber om flytthjälp: det är inget man egentligen vill göra men inte heller något man kan säga nej till. Dessutom är det sällan särskilt effektivt att flytta med sina nära och kära och det resulterar inte sällan i bråk och irritation.

 

Detta undviker du enkelt genom att anlita en proffsig flyttfirma. Dagens flyttfirmor erbjuder oftast mer än bara flytthjälp och kan ofta assistera dig genom hela processen.

 

JC Flytt & Städ är ett bra exempel på en flyttfirma som erbjuder:

 

  • Packning – anlita flyttfirman till att packa ner alla dina ägodelar i flyttlådor.
  • Flytt – flyttfirmans främsta tjänst är så klart att flytta dina ägodelar från bostad A till bostad B.
  • Flyttstädning – den tråkigast och ofta mest tidskrävande delen av en flytt bör man med fördel anlita någon för.
  • Återvinning – det blir allt vanligare att flyttfirmor även kör allt skräp som är kvar efter flytten till en återvinningscentral.
  • Montering – JC är idag en av få flyttfirmor i Sverige som även erbjuder montering av möbler i den nya bostad. En mycket underskattad tjänst om du frågar mig!

 

Det finns liknande flyttfirmor över hela landet. Oavsett var du bor och hur stor eller liten orten är finns det alltid en flyttfirma som är beredda att hjälpa dig till din nya bostad.

Packa smart och effektivt

Om du väljer att inte anlita en flyttfirma för packningen så är det ditt ansvar att packa så smart som möjligt. Det innebär bland annat att du inte ska fylla dina flyttlådor med för tunga saker, istället är det bättre att lägga tunga saker i botten och sen fylla på med mjukare ägodelar ovanpå.

 

Jag rekommenderar även att du försöker uppskatta hur många flyttlådor du behöver innan du börjar packa. På så sätt slipper du åka och köpa fler lådor mitt i arbetet.

 

Givetvis ska alla ömtåliga saker packas smart; glas kan man slå in i tidningspapper, tavlor kan viras in i handdukar, etc.

Slarva inte med flyttstädningen

Som sagt är flyttstädningen en av de mest tidskrävande och minst attraktiva delarna av flyttprocessen. Dessutom ställs det höga krav på vad en korrekt utförd flyttstädning innebär. Förutom alla synliga ytor ska det torkas bakom vitvaror, avlopp ska tömmas och tak och väggar ska skuras.

 

Om du inte är en av de få människor som brinner för städning föreslår jag att du tar hjälp av en flytt- eller städfirma.

Glöm inte att njuta av din nya bostad

Sist men inte minst får du inte låta den eventuella stressen med att flytta förstöra upplevelsen av att flytta in i en ny bostad. Det ska vara roligt och spännande att flytta, varför jag rekommenderar att du anlitar proffs för så mycket hjälp som möjligt.

 

Glöm heller inte titta närmare på mina senaste inredningstips om du behöver inspiration för ditt nya boende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.