Uncategorized

Tebutik på nätet

Jag minns när jag var yngre och skulle handla te i en fysisk tebutik vid juletid och att det var extrema långa köer. Det är så skönt att jag kan slippa det genom att handla te online istället. Det finns te och så finns det te, personligen dricker jag enbart ekologiskt te om jag har möjligheten att välja. Te växer på tebuskar som absorberar sin omgivning, växer dom på slät mark och besprutas med gift så är det stor chans att du tillför det i din kropp. Visste ni att varför te ska växa i sluttningar på berg? Jo det är för att det blir naturligt dränage från vatten. Dom finaste teerna växer högt upp på berg där det är mer kyligt och där det inte behövs några bekämpningsmedel då insekter inte kommer på dom höjderna. Kylan bidrar till intensivare smak på te-bladen då dom naturligt växer lite saktare på dom höjderna. Det blir både ekologiskt te och mer smakrik, priset blir givetvis dyrare men du kan får en kopp te med mindre blad och man prioriterar sin hälsa först och främst!  Finare te ger heller inte missfärgningar på tänderna, det är verkligen en stor fördel med att välja kvalité före bara pris. 

Hur vackert är inte berg fullt av tebuskar?

Tänkte även passa på och berätta lite rolig kuriosa, har ni hört uttrycket te med mjölk eller te utan mjölk? Back in the days var porslin väldigt dyrt och alla hade inte råd med det. När det var dags för te och man inte hade äkta porslin så sprack kopparna lätt av det varma tevattnet, men genom att först lägga mjölk i koppen så undvek man det. Så det här med mjölk är fattigmans sätt att dricka te. Spännande kuriosa tycker jag. Personligen tycker jag att det är gott med en skvätt mjölk för få lite mildare ton men med fina teer brukar jag oftast dricka utan mjölk!

2 kommentarer

    • missjennie

      Tack, kommer inte bli i detta skede dock men sådant behöver planeras + dom vägrade säga pris innan man tog ett möte. Men nu finns priset ute för alla på min blogg 🙂

      Jag skulle inte vilja ha i Sturegallerian utan något bättre med egna skyltfönster den dagen det blir!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.