Te och hälsa

Vet inte om ni har tänkt på det men det har blivit mer och mer trendigt att dricka te i Sverige. Det tycker jag är väldigt bra tanke på hur nyttigt det faktiskt är. Men är det något man bör köpa ekologiskt så är det ekologiskt te. Det är väldigt läskigt om man tänker på vad te-bladen kan utsättas för om dom ej får odlas upp ekologiskt. Gifter som du sedan får i dig när du konsumerar ditt te, ännu värre är det med Matcha te för där konsumerar man hela tebladet som malts till pulver.  Sen tänker jag även på dom som arbetar på fälten, stackars dom, dom blir säkert sjuka med tiden och får torr hud och så vidare.

Idag finns det egentligen ingen form att graderings krav på teer så man vet knappt vad man får när man köper sitt te. Är du en riktig teälskare kanske du hellre vill ha ett te som odlats på ett berg än i en dal där buskarna fått stå i vatten? Det är bevisat att te som växa upp på berg i mer kyligt klimat har mer smak då det tar lite längre tid för dom att växa klart.

Inom några år tror jag det kommer bli så att fler och fler te-odlingar kommer bli ekologiska. Men vem vill köpa te från ett plantage som precis blivit ekologiskt tänker jag. Gifterna i jorden lär säkert ligga kvar i många många år och plantorna hämtar ju sin näring från jorden.

Nu är jag inte helt fast på att allt jag konsumerar behöver vara ekologiskt men sådana växter jag vet är väldigt vanligt att dom besprutas mycket det vill jag undvika till högsta grad och det är bland annat te.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.