Matcha te hälsofördelar

Matcha har blivit mycket populärt på senare tid,  det finns matcha-shott, lattes, te och till och med desserter som förekommer överallt från hälsobutiker till kaféer. Liksom grönt te kommer ;atcha från Camellia sinensis-växten. Det odlas dock annorlunda och har en unik näringsprofil.

Jordbrukare odlar Matcha genom att täcka sina teplantor 20-30 dagar före skörden för att undvika direkt solljus. Denna process ökar klorofyllproduktionen samt ökar aminosyrahalten. Det är detta som  ger växten sin mörkare grön nyans.

Väl vid skördning av tebladen så avlägsnas stjälkarna och venerna och bladen mals till i ett fint pulver som kallas matcha.

Matcha innehåller näringsämnen från hela tebladet, vilket resulterar i en större mängd koffein och antioxidanter än vad som vanligtvis finns i grönt te.

Studier av matcha och dess komponenter har visat en hel rad av hälsofördelar. Det påvisar även att vilket det kan bidra till att skydda levern, främja vår hjärthälsa och hjälpa till  viktminskning.

Hälsofördelar med matcha te, allt baserat på vetenskap.

1. Hög i antioxidanter
Matcha är rik på katekiner, en klass av växtföreningar i te som fungerar som naturliga antioxidanter.

Antioxidanter hjälper till att stabilisera skadliga fria radikaler, vilka är föreningar som kan skada celler och orsaka kronisk sjukdom.

När du lägger till matcha pulver till varmt vatten för att göra te innehåller teet alla näringsämnen från hela bladet. Det kommer att tendera att ha fler katekiner och antioxidanter än att bara gräva gröna teblad i vatten.

Faktum är att en viss uppskattning är antalet katechiner i matcha upp till 137 gånger större än i andra typer av grönt te.

En studie visade attmatcha-tillskott reducerade skador orsakade av fria radikaler och förbättrad antioxidantaktivitet.

Inklusive matcha i din kost kan öka ditt antioxidantintag, vilket kan bidra till att förebygga cellskador och till och med minska risken för flera kroniska sjukdomar

SAMMANFATTNING
Matcha innehåller en koncentrerad mängd antioxidanter, vilket kan minska cellskador och förhindra kronisk sjukdom. Vissa studier har visat att matcha kan förhindra leverskador och minska risken för leversjukdom. Men ytterligare studier behövs för att se på effekterna på människor i den allmänna befolkningen.
Förhöjer hjärnfunktionen Vissa undersökningar visar att flera av komponenterna i matcha kan bidra till att förbättra hjärnans funktion. Matcha har visat sig förbättra uppmärksamhet, minne och reaktionstid. Det innehåller också koffein och L-theanin, vilket kan förbättra flera aspekter av hjärnfunktionen. Hjälper till att förebygga cancer Matcha är fylld med hälsofrämjande föreningar, inklusive vissa som har kopplats till cancerförebyggande i teströr och djurstudier.

Kommentera