Tankar kring första dejten och hitta en dejt

Att vara singel är något som många trivs med och bejakar det till fullo och fokuserar på att umgås med vänner och resa mm. Som singel finns det inget som binder än och man är fri som fågel. Men just nu är livet inte som det brukar vara och vi har fått uppleva mer ensamtid än någonsin. Numera är vi till stora delar väldigt isolerade i våra hem och livet som singel är plötsligt inte lika roligt alla gånger längre.

Mindre möjlighet till att träffa nya människor…

Nu kan vi inte heller gå ut på krogen i samma utsträckning och få spännande möten med nya människor lika lätt. Att väl gå till en restaurang så behöver vi placeras med avstånd och sitta till bords och få våra drinkar sittandes. Enda chansen att få flirta är när man går till toan eller hamnar tillbords med några trevliga människor.

Går vi på stan så är det långa avstånd som gäller  och i många fall så behöver vi inte ens gå till våra arbetsplatser. Att träffa kärlek på arbetsplatsen är annars ett av dom vanligaste forumen.

Men hur kan man då hitta kärleken i dessa Covid -19 tider?

Faktum är att jag har ganska så bra koll det och här kan du hitta seriösa dejtingsidor Nu har vi äntligen tiden att faktiskt sitta ner och chatta med en potentiell dejt och lära känna personen bakom den snygga profilbilden eller roliga eller profilbilden med solglasögon osv. Jag har dessutom läst en artikel att par som träffas via nätet har högre chans till att hålla på längre sikt. Troligtvis så beror det på att vi ser mer på helheten än endast gå på utseendet och att vi kanske blir mer selektiva. Ett populärt forum för dejting är även Happy Pancake.

Första dejten IRL

Bör ske i ett publikt ställe, ett cafe eller en restaurang eller liknande. Jag vet att många väljer att ses hemma nu i dessa Corona tider, men det är tyvärr inte helt tryggt och som osäker tjej/kvinna så kan det lätt bli så att man går snabbare fram än planerat med sin dejt, då man inte vågar säga att det går lite för fort fram.

Dejtande ska få ta tid

Enligt mig ska dejtande få ta tid, det ska vara roligt och lättsamt. Första dejten bör planeras och vara ungefär 1-2 timmar och vara lätt att runda av.

Kommande dejter kan varieras mellan hitta på roliga aktiviteter. Jag vet av egen erfarenhet att många killar gärna vill börja ses hemma så fort som möjligt och ha mer casual dejting.

Men tänk så här om det är mannen i ditt liv. Då vill du väll se tillbaka på att ni faktiskt dejtade på riktigt vs började hänga hemma och se film. Inte sant? Att vara i hemmamiljö det har ni hela resten av livet på er och därför anser jag att man bör undvika hemmamiljö i början av dejtandet.

Givetvis så finns det undantag beroende på hur uppstyrt det är, har man setts innan så kan man laga middag ihop och så, men låt saker få ta sin tid. Även åldern spelar stor roll i val aktiviteter anser jag.

Var en gentleman 

Att vara en gentleman handlar inte om ”mannen ska betala vid dejt”, det innebär att man styr upp en trevlig dejt och lägger lite effort. Jag kan säga så här, att de flesta tjejer brukar lägga en hel del tid på att fixa i ordning sig inför en dejt och kanske till och med köpt nya kläder. Så därför tycker jag det hör till god ton att ge en komplimang om hur fin dejten är och absolut inte börja klaga om ens dejt är några minuter sen.

Personligen så anser jag att den som bjuder ut, bör bjuda på dejten och jag uppskattar att den som bjudit ut även ska tacka efteråt på sms med för en trevlig dejt.

Vet du inte hur du dejtar på bästa sätt så är ett tips att fråga en äldre vän som har lite  mer koll, det är viktigt att ge ett första gott intryck!

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.