Övrigt

Taco paj here i come

Tacopaj är faktiskt riktigt gott och jag minns inte när jag åt det sist!

Nu har jag slagit slag i saken och handlat hem allt som behövs och även mat för resten av veckan via internet. Det gick faktiskt väldigt fort måste jag säga, kanske 10 minuter på sin höjd och då hade jag receptet bredvid mig i andra fliken!
Denna gång blev det Mathem, sist blev det Mat.se. Deras namn slående lika men jag tycker nog den jag körde nu var lite lättare butik..mindre skrollande då bilderna var mindre. Vi får se, man kan varva, sjukt bra att det finns recept att köpa rakt av. Jag känner redan nu att det här är min grej 🙂

Säg gärna vilken ni tycker är bäst, samt billigast av dessa två?

 

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

 • 150 g Arla® Svenskt Smör
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk paprikapulver
 • 2 msk vatten

Fyllning:

 • 500 g nötfärs
 • 1 msk Arla® Svenskt Smör
 • 1 påse taco kryddmix à ca 28 g
 • 1 dl vatten
 • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili
 • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
 • 150 g körsbärstomater
 • 1 dl green jalapeno eller yellow chili
 • 1½ dl Arla Köket® riven ost texmex
 • 1 tsk paprikapulver

Till servering:

 • 3 dl Arla® gräddfil
 • majschips el tacochips

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min. Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och tacochips.

Tips:

Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche.
Yellow chili kan bytas mot green jalapeño. Körde detta recept från Arla.

Jag ser framemot detta faktiskt, som sagt kommer lägga ner att gå till butiken och bära och ha mig. Tänker värna om mina pengar och min tid. Köpte hem lite andra bra saker med, tunga saker och grönsaker mm. Nu ska jag se film/serier som vanligt!

Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.